Sort navneliste skal bremse dopingbagmænd

Skrevet af admin

|

01/12/2014

Dagens topnyheder

Det skal være slut med, at kriminelle bagmænd kan organisere doping og overtale topatleter til at dope sig.

Fra 1. januar tager det internationale antidopingagentur, Wada, kampen op mod de tvivlsomme personer, der nærmest ustraffet har forsynet idrætsfolk med doping. Et af de nye tiltag er en sort liste, der skal hjælpe idrætsudøverne til at undgå de værste syndere.

Ifølge Jyllands-Posten vil der blive udarbejdet en liste med de mest belastede navne, der skal holdes uden for indflydelse i fremtiden. Derfor kan det fra det nye år give op til to års karantæne at samarbejde med personer på listen.

- De mennesker, der overtaler og hjælper atleter til at snyde, er sluppet stort set uskadt, og det er ikke fair. Atleterne har spurgt, hvad vi vil gøre, og dette er svaret, siger Wada-direktør David Howman til Jyllands-Posten.

Listen vil omfatte læger, trænere, støttepersonale og andre, der tidligere har været involveret i doping, og tanken er, at hvis man bremser bagmændene, vil man gøre det langt sværere for atleter at dope sig.

I cykelsport er mange med en dopingfortid fortsat involveret i sporten på højeste niveau. Men Wada vil endnu ikke forholde sig til, om det nye tiltag vil få konsekvenser for eksempelvis Bjarne Riis.

/ritzau/