Sortbørs: Så vilde priser handles Justin Bieber-billetterne til

Holger Madsen

11 år siden

|

19/04/2013

Dagens topnyheder

Loven om salg af billetter er ellers ret klar, og den kan du se herunder.

Alligevel kan vi i dag konstatere, at der handles masser af billetter til Justin Bieber-koncerten lørdag aften i Parken i København til langt over det de oprindelig koster.

Her på Dagens.dk har vi i dag tjekket priserne på en række sites på nettet, hvor mange desperat forsøger at skaffe adgang til koncerten, hvor 45.000 ventes på plads.

På Viagogo.dk kunne du således fredag middag købe en almindelig ståplads-billet til 3.584 kroner, cirka ti gange det gange det beløb der står på billetten.

Vil man tættere på, er der også billetter til salg i området Golden Circle - også ståpladser. Her er prisen op til over 8.500 kroner. Også langt, langt over det billetten i virkeligheden koster.

Der er i det taget rigtig god grund til at se sig godt for.

På den Blå Avis har vi set fire billetter, der sælges til 100 kroner stykket - hvilket er langt under prisen. Her skal man også være sikker at man også får den vare man betaler for.

Men loven er klar: Man må ikke sælge billetter videre til en pris højere end det der står på den!

Det siger loven om salg af billetter:

§ 1. Billetter til kultur- og idrætsarrangementer i Danmark må ikke udbydes eller videresælges til et højere beløb, end billetterne oprindelig er erhvervet for, medmindre der foreligger en aftale med arrangøren.

Stk. 2. Det beløb, som en billet oprindelig er erhvervet for, kan foruden selve billetprisen omfatte eventuelle administrationsgebyrer. Herudover kan andre udgifter forbundet med erhvervelsen inkluderes i videresalgsprisen.

§ 2. Overtrædelse af § 1 straffes med bøde.

Stk. 2. Der kan pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i straffelovens 5. kapitel.

§ 3. Loven træder i kraft den 1. juli 2007.

Dagens.dk på Facebook. Klik her og bliv ven med os nu

Har du gode eller dårlige oplevelser med køb af billetter til Justin Bieber-koncerten i København? Del dem med os her.