Sorte bokse: Støj høres umiddelbart inden russisk flystyrt

En støjende lyd høres på optagelser fra det russiske flys sorte boks i sekunderne, inden det styrter ned ved Hassana i Egypten, oplyser lederen af den egyptiske efterforskning på et pressemøde i Kairo ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

- En lyd kan høres i de sidste sekunders optagelse på cockpittets stemmeoptager. Der vil blive gennemført en spektralanalyse for at afgøre, hvad lyden stammer fra, siger lederen af efterforskningskomitéen, Ayman al-Muqaddam.

Han tilføjer, at eksperter fortsat er i gang med at indsamle oplysninger, og at det derfor er for tidligt at drage nogle konklusioner. Han siger, at havarieksperterne gennemgår alle tænkelige scenarier.

Han siger videre ifølge det russiske nyhedsbureau Tass, at resterne af det russiske Metrojet A321-passagerfly nu vil blive transporteret til et sikkert sted i Kairo, hvor undersøgelserne vragdelene fortsætter.

Begge flyets såkaldte sorte bokse, der i virkeligheden er orange, blev fundet forrige lørdag. Men al-Muqaddan understreger, at vragdele var blevet spredt over et område på 12 kvadratkilometer, hvorfor ikke alle stumper er fundet endnu.

Vestlige regeringer har i de seneste dage sagt, at årsagen til, at det russiske A321-fly styrtede, kan skyldes, at der har været placeret en bombe om bord. Der er en række teorier om, hvordan en eventuel bombe har kunnet placeres i flyet.

Terrororganisationen al-Qaeda påtog sig hurtigt skylden for at stå bag forrige lørdags flystyrt, men kom ikke med nogen nærmere forklaring.

En række lande har indstillet flyvninger til den egyptiske ferieby Sharm el-Sheikh, hvorfra det russiske fly lørdag i sidste uge lettede på vej mod Sankt Petersborg. 23 minutter og 14 sekunder senere styrtede det ned i Sinai-ørkenen. Alle 224 om bord blev dræbt.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip