To sosu-assistenter tiltalt for uagtsomt manddrab på 88-årig

To sosu-assistenter fra plejeboligerne Sifsgård i Aarhus Kommune er blevet tiltalt for uagsomt manddrab på en 88-årig mand, oplyser Østjyllands Politi. 

Det er statsadvokaten i Viborg, der har truffet afgørelsen efter at have vurderet beviserne. Tidligere var yderligere to sosu-assistenter mistænkt i sagen, men de er ikke længere sigtet.

- Det er anklagemyndighedens vurdering, at det kun var to af sosu-assistenterne, der aktivt bidrog til at medicinere den ældre mand på en sådan måde, at han kort efter afgik ved døden. De to er tiltalt for grov forsømmelse og skødesløshed ved at knuse og opløse medicin og give det direkte i en blodåre via venflon. Medicinen var alene beregnet til oral indtagelse, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Sigtelsen af sosu-assistenterne skete, da en lægevagt blev tilkaldt til plejeboligerne den 9. juli 2013, hvor han skulle erklære den 88-årige mand død. Han fik mistanke om, at døden var indtruffet på grund af fejl fra personalet, og tilkaldte derfor politiet.

Manden havde få dage før sit dødsfald fået opereret en brækket hofte, og det var sosu-assistenternes forklaring om deres behandling, der gjorde vagtlægen mistænksom.  

Sagen skal nu berammes og vil blive ført ved retten i Aarhus. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip