Sov med lig i to år: Mor krævede børnepenge for dræbt barn

Michael Lauritsen

|

18/09/2013

Dagens topnyheder

Amanda Hutton fra Bradford, West Yorkshire i England er næppe med i kapløbet om titlen som årets mor. Hun er derimod tiltalt for mandrab, efter hun lod sin lille søn sulte ihjel og efterfølgende hævede børnepenge de næste to år. Liget opbevarede Amanda Hutton i en barneseng i det selvsamme værelse, som hun sov i hver nat.

Det var nogle af de uhyggelige detaljer, der onsdag kom frem i retten i Bradford ifølge Daily Mail.

LÆS OGSÅ: Forældre fik børn for at misbruge dem

Den bizarre sag tog sit udgangspunkt, da liget af den fire-årige Hamzah Khan blev fundet i september 2011. På det tidspunkt havde drengen været død i 21 måneder. Barnet lå i en sparkedragt - designet til spædbørn - ved siden af sin yndlingsbamse i en barneseng.

Ifølge anklager, Paul Greaney, sultede Amanda Hutton, som både er afhængig af hash og alkohol, sin søn ihjel. Herefter inkasserede hun børnepenge frem til den dag, hvor liget blev fundet.

Politiet blev opmærksomme på sagen, da naboer klagede over lugt fra Amanda Huttons hus. Det kom frem i retten, at det syn, der mødte betjentene, vidnede om en mor med store problemer. Blandt andet kunne man ikke se gulvet på grund af skidt.

LÆS OGSÅ: Træt far lagde baby i fryser efter tæsk

Amanda Hutton har forklaret politiet, at hendes lille søn var blevet dårlig den 14 december 2009. Derfor var hun taget på apoteket for at få råd.

- Hun forklarede, at Hamzah næsten var død, da hun kom tilbage. Hun søgte at genoplive ham, men uden held, siger Paul Greaney.

Hun beskrev, ifølge ham, hvordan hun efterfølgende lagde liget i sengen, og at hun i øvrigt mente, hun havde behandlet liget med værdighed.

Men i stedet for at ringe til alarmcentralen gik hun mildest talt i baglås. Hun bestilte efterfølgende en pizza.

LÆS OGSÅ: Kendt forfatter: Jeg tog ikke skade af pædofili

Det kom også frem, hvordan hun - efter sønnens død - var begyndt at drikke en liter vodka om dagen.

Sagen har rystet England. Og medier spørger, hvordan et barn kan sulte ihjel i det 21. århundrede. 

Barnets far - Aftab Khan - boede ikke sammen med Amanda Hutton og havde ikke kontakt til sin søn. Ifølge Amanda Hutton havde han været voldelig over for hende.