Sov sammen: Det giver et bedre helbred

Søvnproblemer er et udbredt problem for mange. Hvis man hører til én af dem, der ligger og vender og drejer sig natten igennem, så lyder det normale råd, at man skal slukke for tv og elektronik i god tid og sove i et mørkt og køligt rum.

En undersøgelse indikerer dog, at det ikke nødvendigvis er nok til at kurere søvnproblemerne, og det er skidt nyt for alle singler. Det skriver svenske Expressen.

Læs også: Sådan får du en god nattesøvn

Allerede for to år siden skrev The Wall Street Journal, at par, der lever sammen i et sundt forhold og sover sammen, lever længere end singler og par, der ikke sover sammen. Ifølge undersøgelsen skyldes det, at det skaber tryghed og nærhed at dele seng med hinanden, og det sænker kroppens produktion af stresshormonet cortisol.

En undersøgelse fra 2009 viste, at kvinder i lange, stabile forhold faldt i søvn hurtigere og vågnede sjældnere i løbet af natten end kvinder, der boede alene.

- Søvn er en meget vigtig sundhedsfaktor, som vi ved påvirker både hjertet og psyken, siger Wendy M. Troxel, professor i psykologi ved University of Pittsburgh, der står bag den undersøgelse.

Læs også: Fem gode grunde: Derfor skal du sove nøgen

Hvis man er så heldig, at man deler seng med en anden, så er det ikke kun stresshæmmende. Det kan også føre til en reduktion af cytokiner, der er et inflammatorisk protein, samt en stigning i ‘kærlighedshormonet’, oxytocin, der modvirker uro i kroppen.

Så kan det nok være, at man kan bære over med partnerens snorken. 

 

Dagens Gossip