Spacey: Virkelighedens kandidater er værre

Der er delte meninger om, hvorvidt Netflix's hitserie House of Cards tegner et realistisk billede af amerikansk politik.

Nogle vil mene, at serien går for vidt i sin fremstilling af politik som et kynisk magtspil, mens andre vil mene, at den omdiskuterede serie på mange måder stemmer fint overens med virkeligheden.

Spørger man Kevin Spacey, som spiller hovedrollen som Frank Underwood i den anmelderroste serie, er virkelighedens præsidentkandidater mindst lige så slemme - hvis ikke værre - som seriens fiktive politikere.

- Når jeg efter en dags indspilninger af serien sidder tilbage på mit hotelværelse og tænker, om vi mon er gået for vidt eller har nået grænsen for, hvad der er troværdigt, så tænder jeg bare for mit fjernsyn og ser nyheder. Så går det op for mig, at vi ikke er gået langt nok, fortæller Kevin Spacey til Ritzau Fokus og en lang række andre medier i Paris.

I serien spiller Kevin Spacey en politiker, som ikke skyr nogen midler for at nå til tops.

Og selvom Underwood-karakteren er fiktiv, er virkelighedens politikere - og særligt de nuværende amerikanske præsidentkandidater fra Demokraterne og Republikanerne - ikke et hak bedre end den magtsyge Underwood, mener Kevin Spacey.

- Vi bliver nødt til at huske på, at Underwood-karakteren er fiktiv, men det ser nogle af de nuværende præsidentkandidater også ud til at være, siger den Oscar-vindende skuespiller med slet skjult henvisning til blandt andet Donald Trump, som i øjeblikket ser ud til at blive Republikanernes præsidentkandidat.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip