Spædbørn faldt ned på skinnerne på sjællandsk station: Skrigende mor fik hjælp af handlekraftige helte

En tvillingmors værste mareridt blev til virkelighed, da hendes to små børn styrtede ned på skinnerne i går på Ishøj Station. Tilfældige mænd på stationen kom den desperate mor til undsætning - en af dem er familiefaren Frederik Struck-Shøning, som er dybt berørt af episoden. Det skriver Ekstra Bladet.

Det kunne være gået grueligt galt da en mor og hendes tvillinger ventede på et tog i går aftes på Ishøj Station. Pludselig kørte de to små børn i deres barnevogn ud over perronkanten og ned på skinnerne - lige inden et s-tog skulle ankomme.

Læs også: Frustreret kvinde optager postbud på video: Hun havde ikke forudset, hvad det ville føre med sig 

Den københavnske familiefar Frederik Struck-Shøning på 34 år overværede ulykken og hjalp til med at redde babyerne i sikkerhed.

"En kvinde begynder at råbe, eller nærmest brøle, det lyder som om hun er blevet overfaldet. Jeg drejer hovedet, og 50 m længere henne ligger der en barnevogn med bunden i vejret på skinnerne (!). Jeg begynder at løbe derhen, kvinden brøler nu og er i totalt panik, "my babies, my babies". Jeg kigger bagud, jeg kan se s-togets 3 lygter på lang afstand", skriver Frederik Struck-Schøning på sin Facebookprofil og fortsætter:

Læs også: Pædagoger førte børn over togskinner: Nu er de fyret

"Da jeg kommer derhen, står der allerede 5-6 mand på skinnerne, en mand rækker mig en barnelift, jeg tager imod den - nede i den ligger en mørkhåret dreng, ca. 9 måneder, med sår og rifter i hovedet, han er landet lige på ansigtet, heldigvis skriger han. Jeg trækker liften længere ind på perronen, nu er toget ca. 1-200m fra den fjerne ende af perronen. En masse ting bliver smidt op på perronen. I en anden klynge af folk dukker et andet barn op, ser ud til at være samme alder, måske en tvilling - han/hun bløder ud af munden, skriger (heldigvis) også. Nogle folk trækker en barnevogn op, der står stadig 3 mand på sporet, og toget triller nu ind i den fjerne ende".

"Jeg rækker en mand armen og trækker, en anden ung indvandrerdreng kravler op og nogle folk hiver moderen op som den sidste. Hun græder, højt, med dyb stemme. 15 sekunder senere - ikke 20 - triller s-toget hen over det sted, hvor der lige har ligget 2 små børn. Den unge dreng er på telefonen, 112, han siger, de skal komme med en ambulance til Ishøj station", fortæller Frederik Struck-Schøning
på Facebook og tilføjer:

Læs også: Kvinde stopper tricktyveri mod pensionist: Tyv måtte aflevere penge tilbage

"Men der er styr på det. Kvinden løber rundt inde i et overdækket venterum. Lidt konfus går jeg ind i toget, en dreng holder døren. Jeg sætter mig ned, med det samme fortryder jeg, jeg ikke blev - var der folk nok? Men børnene græd og så ud til at være sluppet med skrammer. Det er i cykelvognen, jeg genkender en pige på et sæde mod vinduet - hun stirrer lige ud. Så begynder hun at græde og skjuler sit ansigt. Hele turen hjem kan jeg ikke få billedet ud af hovedet, at det er min egen lille datter, der ligger på sporet, mens S-toget kommer".

Selvom den tragiske oplevelse endte godt, begge børn kom op fra skinnerne få sekunder, inden toget kom, har givet Frederik Struck-Schøning en klump i maven oven på hændelsen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med 

"Hvorfor skriver jeg dette - måske bare for at få det ud. Men i hvert fald for at fortælle historien om en håndfuld mennesker eller mere, der uden at tøve sprang ned på skinnerne og bragte 2 børn i sikkerhed", slutter Frederik Struck-Schøning på Facebook.

Politiet oplyser til Ekstra Bladet, at perronen på Ishøj Station skråner en smule, hvilket sandsynligvis var årsagen til, at barnevognen trillede ned på skinnerne, mens forældrene havde ryggen til.

 

Dagens Gossip