Spændt Cult-chef satser på tv-udbrud i klassikerdebut

Cykelholdet Cult Energy når en milepæl, når det søndag for første gang er med i Amstel Gold Race og dermed debuterer i en af sportens berømte klassikere.

Mens det formentlig vil være urealistisk at stile efter en sejr i det skrappe selskab, vil det danske mandskab forsøge at køre offensivt og dermed sige løbsledelsen tak for wildcardet til løbet.

- Vi har to dagsordener: Vi skal lave det bedst mulige resultat. Og samtidig er det vigtigt at vise arrangørerne, at vi gerne vil være med til at deltage aktivt i løbet fra start, siger Cults sportsdirektør Michael Skelde.

Det handler om at få ryttere med i tidlige udbrud, som ikke har en reel mulighed for at holde til mål, men som til gengæld er sikret masser af tv-tid. Altså et klassisk tv-udbrud.

- Det bliver det kaldt, og det er det jo også. Men det er samtidig vigtigt for løbets udvikling, at der sker noget i feltet fra start, siger Michael Skelde.

Spændingen i Cult-lejren er stor under holdets forberedelser i den belgiske by Genk.

Selv om flere af rytterne har kørt klassikere på andre hold, er det altså første gang, at Cult som hold tager livtag med de prestigefyldte endagsløb.

- Det er et højdepunkt. Amstel Gold Race og Liege-Bastogne-Liege i næste weekend er de absolut største løb, vi har været med til.

- Jeg har brugt mange timer på dette hold gennem årene, og jeg er stolt af, at vi er kommet så langt, at vi kan være med her.

- Det understreger, at det ikke kun er i Danmark, at man har lagt mærke til, at vi har gjort det godt. Det er en kæmpe anerkendelse, siger Michael Skelde.

Holdets kaptajn, tyskeren Fabian Wegmann, har fået optakten smadret af sygdom, og det har lagt en dæmper på forventningerne, men alligevel drømmer sportsdirektøren om at skabe en overraskelse.

- Fabian Wegmann har kørt top-10 i Amstel Gold Race flere gange, og det ville simpelthen være forkert at stille op uden ambitioner om for eksempel at være med i en finale. Jeg forventer dog ikke, vi vinder. Helt ærligt, siger Michael Skelde.

Mens Wegmann altså har skrantet, har Skelde et godt øje til formstærke Rasmus Guldhammer.

- Han har overpræsteret i forhold til forventningerne. Dermed har vi to ryttere, der potentielt kan være med langt hen i løbet. Den chance skal vi forfølge, fastslår Cult-chefen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip