Spam-angreb lammer Fyens.dk

Ann Katrine Warren

11 år siden

|

09/04/2013

Dagens topnyheder

Hos Fyens.dk arbejder serverne i øjeblikket på højtryk på grund af et cyber-angreb med store mængder spam. Angrebet har tvunget mediet til at lukke for adgangen til nyhedssitet.

- Det er et såkaldt forespørgselsangreb, hvor nogen forsøger at lægge vores servere ned ved at sende en hel masse forespøgelser på én gang. De ødelægger ikke noget, men vi har været nødt til at lukke for tilgangen til siden, siger redaktør på Fyens.dk på Peter Bargman til Dagens.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Fyens.dk er tirsdag eftermiddag derfor nede, og hos Fynske Medier har man endnu ingen tidshorisont for, hvornår siden kommer op at køre igen.

- Men vi kan måle antallet af forespørgsler, og når de engang falder, så kan vi åbne op igen. Vi ved bare ikke, hvornår det bliver, lyder det fra redaktøren.

Cyberangrebet kommer fra udlandet, så i første omgang troede man, at det kunne stoppes ved at lukke for adgangen via udenlandske IP-adresser. Det viste sig dog ikke at være nok.

Angrebet rammer i mindre omfang andre lokale og regionale netmedier, som benytter serverne hos Fynske Medier. Men her skulle der kun være tale om mindre udfald.