Spanien anholder tre mænd og afværger terrorangreb

Tre marokkanere er blevet anholdt i Spanien for at ville udføre terrorhandlinger i landet, oplyser de spanske myndigheder tirsdag.

De tre formodes at have forbindelse til jihadistbevægelsen Islamisk Stat (IS).

De anholdte, der bor lovligt i Spanien, blev anholdt i de tidlige morgentimer i to kvarterer i hovedstaden Madrid, oplyser myndighederne i en erklæring ifølge nyhedsbureauet AFP.

Indenrigsminister Jorge Fernandez Diaz siger, at i modsætning til andre sager med formodede jihadister, som er blevet anholdt i de seneste måneder i landet, så har de mistænkte ikke tiltrukket, indoktrineret, radikaliseret eller rekrutteret folk til at rejse til Syrien eller Irak for at slutte sig til IS.

- Deres mål var at handle i Spanien, sagde han til radiostationen Cadena Ser.

Europa har kæmpet med et stigende antal jihadistceller og radikaliserede muslimer, der er rejst ud for at kæmpe for IS-grupper eller for at slutte sig til jihadistkrigerne i Irak og Syrien.

Flere end 100 personer fra Spanien formodes at have sluttet sig til jihadistkrigerne i Irak og Syrien, og myndighederne frygter, at de vil gennemføre angreb, når de vender tilbage til landet.

Spanien har i de seneste måneder anholdt snesevis af personer, der er mistænkt for at have rekrutteret unge islamistiske mænd til IS.

Ifølge den spanske indenrigsminister er omkring 171 formodede jihadister siden december 2011 blevet tilbageholdt i forbindelse med sikkerhedsoperationer

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip