Spanien og Italien er de mest børnevenlige rejsemål

En ny undersøgelse fra FDM  travel viser, at 42 % af danskerne, fordelt på alle aldersgrupper mener, at Spanien og Italien er de mest børnevenlige lande.

- Især det spanske vejr, og det italienske køkken med pizza og pastaretter er utroligt børnevenligt. Derfor vælger børnefamilierne ofte netop disse to lande. Derudover er italienerne og spanierne meget glade for børn, hvilket alt i alt er med til at placere disse lande øverst på danskernes liste over børnevenlige lande, fortæller indkøbs- og produktionschef i FDM travel Jesper Ewald.

Sverige og Norge vurderes også som børnevenlige, og her peger de unge i endnu højere grad på disse lande end de ældre, og forskellen fra gennemsnitstallene er endnu højere end ved de populære middelhavslande. Især i gruppen af de 18-21 årige peger 56 % på Sverige som et børnevenligt land.

- Rigtig mange unge danskere har en eller flere familievenlige skiferier fra Sverige og Norge med i barndomsminderne. Disse oplevelser er helt klart med til at gøre Norge og Sverige så meget mere børnevenlige blandt de unge end blandt de ældre, fortæller Jesper Ewald.

 

Dagens Gossip