Spanien tager fire point med videre ved EM

Det spanske håndboldlandshold tager lige som Danmark fire point med over i mellemrunden ved EM i Polen.

Dermed er gruppens to forhåndsfavoritter i front af mellemrundegruppen, allerede inden den første bold bliver kastet på fredag.

Spanien sikrede sig fuldt hus ved at besejre Sverige med 24-22 i Wroclaw, og spanierne profiterer samtidig af, at Slovenien tidligere på dagen blev ekspederet ud af turneringen.

Det betyder, at spaniernes overraskende pointtab mod slovenerne bliver slettet.

De spanske bronzevindere fra seneste EM har været lidt sløve i optrækket i denne turnering, men mod svenskerne viste holdet, at forsvarsspillet efterhånden er på plads.

Det blev et opgør med mange spilstop og stor defensiv fokus, og det var tydeligt, at der var meget på spil for to hold, som forsøgte at positionere sig bedst muligt til mellemrunden.

Svenskernes centrale forsvar med Tobias Karlsson og Jesper Nielsen var flot forberedt og fik slået meget spansk spil i stykker, og i målet stod Mattias Andersson som vanligt stærkt.

Derfor blev det en forholdsvis målfattig forestilling, hvor spanierne først skabte et lille hul efter pausen.

Resultatet betyder, at Sverige ikke får point med videre og derfor får meget svært ved at nå semifinalen.

Ved at blive nummer et i puljen får Spanien ligesom Danmark tre kampfri dage. Mens de øvrige hold åbner mellemrunden på fredag, skal gruppevinderne først i aktion igen søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip