Spaniens fodboldlandstræner vil stoppe efter EM

Otte år som spansk fodboldlandstræner må være nok.

Vicente del Bosque planlægger at træde af som landstræner for den forsvarende europamester efter den kommende EM-slutrunde i Frankrig i 2016.

- Nu kan man aldrig være helt sikker på noget her i livet, men min intention er at fortsætte indtil Frankrig 2016 og derefter gå af, siger Vicente del Bosque til den spanske avis AS.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at han er færdig med at beskæftige sig med det spanske landshold.

- I mit tilfælde vil fodboldforbundet nok sørge for en glidende overgang, og min plan er fortsat at være en del af fodbold og forbundet, siger den 63-årige træner.

Han er i gang med en genoprejsning af det spanske landshold, der skuffende måtte rejse hjem efter gruppespillet ved VM i Brasilien i sommer.

Efter slutrunden stoppede profilerne Xabi Alonso, Xavi og David Villa, og i indledningen af EM-kvalifikationsturneringen har Vicente del Bosque givet chancen til flere unge spillere.

Det har indtil videre skaffet seks point i tre kampe. Holdet tabte i sidste uge 1-2 til Slovakiet, hvilket var det første kvalifikationsnederlag under Vicente del Bosque.

Han tiltrådte lige efter EM-triumfen i 2008 og førte siden Spanien til endnu en EM-titel i 2012 samt VM-guld i 2010. Nu satser han på at kunne træde af efter et opsigtsvækkende spansk EM-hattrick.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip