Spaniens landstræner dumper indsatsen i 2014

Et 0-1-nederlag til Tyskland i årets sidste landskamp tirsdag aften er et godt billede på en sjældent skuffende sæson for det normalt så succesfulde spanske landshold.

Toni Kroos afgjorde kampen i de sidste minutter og gav dermed Spanien det første hjemmebanenederlag siden 2006.

Sammenholdt med et jammerligt VM og et choknederlag til Slovakiet i EM-kvalifikationen har landstræner Vicente del Bosque ingen grund til at være tilfreds med landskampåret.

- Vi kan ikke prale af, at 2014 har været et godt år. Vi vil gerne se fremad med optimisme, men alt i alt er vi ikke glade for dette år og det, der skete under VM i Brasilien, siger Vicente del Bosque ifølge ESPN.

Efter nederlag til Holland og Chile havde de forsvarende verdensmestre udspillet deres VM-rolle allerede efter de første to gruppekampe, og så var den afsluttende sejr over Australien en fattig trøst.

En række succesfulde spillere fra Spaniens gyldne periode er siden stoppet eller er på vej til at blive udfaset i landsholdssammenhæng, og mod Tyskland gav del Bosque nye folk chancen.

Der var debut til Celta-angriberen Nolito, Malagas midtbanespiller Nacho Camacho og Espanyol-keeperen Kiko Casilla.

- Vi er i en overgangsfase, og vi skal se fremad, men vi er ikke tilfredse med alting, siger del Bosque efter 0-1-nederlaget.

- Det var en svær kamp mod et hold, der - selv om det ikke havde alle de bedste med - stadig er en meget vanskelig modstander, lyder det fra den erfarne træner.

Næste gang, det spanske landshold skal spille om point, er 27. marts næste år i en EM-kvalifikationskamp mod Ukraine.

/ritzau/

 

Dagens Gossip