Spaniere er imod stramning af abortlovgivning

Skrevet af admin

29/06/2014

Dagens topnyheder

De fleste spaniere ønsker ikke, at regeringen ændrer på abortlovgivningen for at gøre det vanskeligere at afbryde uønskede svangerskaber, viser en meningsmåling, som søndag er offentliggjort i det spanske dagblad El Pais.

Det regerende Konservative Folkeparti (PP) har fremsat et lovforslag, som vil gøre Spanien til et af Europas strengeste lande, hvad angår abort. Tusindvis af mennesker i Spanien - et traditionelt katolsk land - har demonstreret mod de foreslåede ændringer i den eksisterende lovgivning.

I overensstemmelse med størstedelen af Europa giver den nuværende lovgivning adgang til abort inden for de første 14 uger af svangerskabet.

Den foreslåede lovændring vil kun tillade abort i forbindelse med graviditet som følge af voldtægt, eller hvis der ved graviditeten er en lægelig bevist risiko for moderens liv og helbred.

Premierminister Mariano Rajoys regering vedtog lovforslaget i december sidste år i et forsøg, der i vid udstrækning ses som et forsøg på at blidgøre partiets højrefløj i en tid med nedskæringer og skattestigninger.

Meningsmålingsinstituttet Metroscopia siger, at 60 procent af de adspurgte ønsker, at loven skal være uændret. Tallet steg til 71 procent i aldersklassen fra 18 til 34 år.

Spaniens justitsminister, Alberto Ruiz Gallardon, sagde mandag, at regeringen ville kigge nærmere på anbefalingerne, før udformningen af loven. Lovforslaget ventes at blive fremlagt i juli i parlamentet, hvor PP har absolut flertal.

/ritzau/Reuters