Spansk drama: Barcelona og Atletico mødes i gyser

Real Madrid spillede sig søndag aften officielt ud af mesterskabskampen i Primera Division med 0-2-nederlaget ude til Celta Vigo i næstsidste spillerunde.

Dermed er det enten Atlético Madrid eller FC Barcelona, som vinder mesterskabet, og det afgøres på dramatisk vis, når netop de to klubber 18. maj mødes på Camp Nou i Barcelona.

Det står fast, efter at Atlético Madrid søndag spillede 1-1 hjemme mod Malaga, mens Barcelona ude fik 0-0 mod Elche.

Regnestykket er ganske nemt: Atlético Madrid vinder mesterskabet med en sejr eller uafgjort, mens Barcelona kun bliver mester med en sejr over Madrid-klubben.

Sker det sidstnævnte, så ender både Atlético Madrid og Barcelona på 89 point, men så vil Barcelona sikre sig mesterskabet, fordi Lionel Messis klub i givet fald vil være bedre i indbyrdes kampe. Da Atlético og Barcelona mødtes i Madrid tidligere på sæsonen, endte det 0-0.

Real Madrid lignede et hold, der havde givet op på forhånd inden kampen mod Celta Vigo med danske Michael Krohn-Dehli med i hele opgøret. Inden næstsidste spillerunde havde kongeklubben som treer fire point op til Atlético Madrid og ét op til Barcelona.

Superstjernen Cristiano Ronaldo, der har døjet med skader på det seneste, var slet ikke med, da hans deltagelse i Champions League-finalen 24. maj har førsteprioritet.

Heller ikke Gareth Bale fik spilletid for Real Madrid, som møder Atlético Madrid i Champions League-finalen i Lissabon.

Atletico Madrid-spillerne kan ærgre sig, at det ikke blev til en sejr over Malaga, for det havde sikret Atlético Madrid mesterskabet for første gang siden 1996.

Hovedstadsklubben pressede gevaldigt på, efter at José Sosa udlignede for værterne et kvarter før tid.

For eksempel havde Adrian et glimrende forsøg i overtiden. Bolden var på vej i mål, men Malaga-keeper Willy leverede en redning i verdensklasse.

Og det er de nok glade for i Barcelona.

/ritzau/

 

Dagens Gossip