Spansk fløj: Vigtigere at slå Østrig end Danmark

Når de spanske verdensmestre lørdag aften står over for Danmark ved EM i håndbold, så er det ifølge fløjen Alberto Rocas en gratis kamp for Spanien.

Spanierne kan nemlig tåle at tabe til de danske EM-værter og fortsat avancere til semifinalerne, hvis de efterfølgende slår Østrig og Makedonien.

- Det er en kamp, vi kan tage afslappet på. Vi vil gerne vinde, men vi ved, at det bliver svært at slå Danmark på hjemmebane. Vi vil prøve at vinde, gøre vores bedste og få noget selvtillid.

- Hvis vi vinder over Danmark, vil vi også gøre de andre hold bange for os. Men taber vi, så får vi flere chancer mod Makedonien og Østrig.

- Kampen mod Danmark er ikke den vigtigste i turneringen for os. De næste to kampe er vigtigere, siger Alberto Rocas, der til daglig optræder for KIF Kolding København.

Han vurderer, at de 14.000 tilskuere i Boxen i Herning vil give Danmark en stor fordel.

- Det er en ekstra mand. Vi havde det på samme måde i Spanien i forbindelse med VM for et år siden.

- Det var dejligt at vinde VM på hjemmebane, og jeg tror, at det er det samme for Danmark lige nu, mener Alberto Rocas.

Danmark og Spanien mødtes for et år siden i VM-finalen, og det endte med en dansk afklapsning på 19-35. Det store nederlag har naget flere af de danske spillere.

- Jeg kan heller ikke forstå det endnu, hvorfor Danmark tabte så stort. Det vigtigste var at vinde VM og ikke måldifferencen. Men vi ved, at det var hårdt for danskerne. Vi ved også, at mange danskere ønsker at slå Spanien, siger Rocas.

Kampen mellem Danmark og Spanien bliver spillet lørdag klokken 20.30.

/ritzau/

 

Dagens Gossip