Spansk landstræner græder tørre tårer over Barca-exit

Skrevet af admin

14/04/2016

Mest læste i dag

I FC Barcelona er der ikke meget at glæde sig over, efter klubben onsdag røg ud af Champions League i kvartfinalen mod Atlético Madrid.

Men for den spanske landstræner, Vincente del Bosque, er Barcelonas exit fra turneringen en god nyhed.

For med nederlaget kan stjerner som Andrés Iniesta, Gerard Pique og Sergio Busquets slutte sig til den spanske EM-trup tidligere, end hvis de var endt i Champions League-finalen.

- Spillerne er vant til at kæmpe i de bedste turneringer, så at de kom i finalen ville ikke nødvendigvis være et tilbageskridt for os. Men nu kommer de tidligere og får mere pause inden EM, og det er godt for os, siger landstræneren ifølge Reuters.

Barcelona er det hold med flest spillere i den spanske landsholdstrup.

Men Vincente del Bosque kan dog stadig risikere, at flere stjerner først slutter sig til truppen sent, da de to resterende spanske hold i Champions League, Atlético Madrid og Real Madrid, begge råder over flere landsholdsspillere.

Landstræneren glæder sig dog over, at Spanien har to hold med i Champions Leagues semifinaler.

- Det betyder meget, at der er to spanske hold med. Spanien dominerer europæisk fodbold. Ikke bare i år, men de sidste par år.

- Barcelona var lidt dårligere, end de plejer. Men vi bør ikke fokusere på deres mangler, vi bør fokusere på, hvad Atlético gjorde godt. De fik brudt Barcelonas spil og angreb dem intelligent i første halvleg, siger han.

EM afholdes fra 10. juni til 10. juli i Frankrig. Her skal Spanien forsøge at genvinde europamesterskabet fra 2012.

/ritzau/