Spansk overmagt afslutter fighteren Hewitts karriere

Det var forventet, at spanieren David Ferrer ville være en for stor mundfuld for den australske tennishelt Lleyton Hewitt i anden runde af Australian Open. Og Ferrer endte også med at blive Hewitts sidste modstander på topplan.

Hewitt havde bebudet, at årets Australian Open, hans 20. deltagelse i grand slam-turneringen, ville blive hans sidste turnering i karrieren, og australieren takkede af med et nederlag på 2-6, 4-6 og 4-6.

På et propfyldt Rod Laver Arena i Melbourne vidste det australske publikum udmærket, at det højst sandsynligt ville blive sidste chance for at se nationalikonet i aktion.

Med en beskeden placering som nummer 308 i verden var den 34-årige tidligere verdensetter klart undertippet mod Ferrer, verdens nummer otte.

Hewitt kæmpede med alt, hvad han havde, attituden var som altid upåklagelig, men niveauet er langt fra det, der i 2001 og 2002 sikrede ham titlerne i henholdsvis US Open- og Wimbledon.

Bagud 0-2 i sæt, nede med et break ved 2-3 i tredje sæt og bagud 0-40 i Ferrers serv fik publikum et sidst glimt af comebackkongens ukuelige fightervilje.

Hewitt fightede sig op på 40-40. Publikum belønnede med stor jubel. Hewitt red videre på opbakningen og udlignede til 3-3 med sit første servegennembrud i kampen.

De australske tilskuere overdængede helten med klapsalver og tilråb, mens hans udbrød sit karakteristiske "Come on".

Det var den sidste krampetrækning i en lang og glorværdig karriere. Ferrer brød straks Hewitts serv igen og snuppede sættet - og dermed kampen - med 6-4.

Hyldesten på banen efterfølgende viste præcis, hvad det er for en spiller, der lagde ketsjeren i tasken for sidste gang.

Australien er blevet en folkehelt fattigere i sportens verden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip