Spansk regering kræver domstols nej til folkeafstemning

Spaniens regering har mandag formelt bedt landets forfatningsdomstol om at erklære Cataloniens planlagte afstemning om uafhængighed for ulovlig.

Det siger den spanske premierminister, Mariano Rajoy, i en tv-transmitteret tale.

- Hverken formålet eller procedurerne i forbindelse med afstemningen er forenelige med den spanske forfatning, siger Mariano Rajoy.

Lederen af den spanske region Catalonien, Artur Mas, underskrev i lørdags et omstridt dekret om en folkeafstemning om uafhængighed den 9. november.

Mas siger, at en catalansk folkeafstemning om at løsrive sig fra Spanien fortsat er på sporet, selv om det nationale parlament siger, at det vil blokere processen.

Det regionale parlament i Catalonien har tidligere vedtaget en valglov, som vil bemyndige regionen til at holde en ikke-bindende folkeafstemning om uafhængighed.

Tidligere på måneden stemte Skotland nej til at løsrive sig fra Storbritannien i en lignende uafhængighedsafstemning. Forskellen var dog, at Storbritannien havde godkendt afstemningen, mens centralregeringen i Madrid pure har nægtet at lade catalonierne gå til stemmeurnerne.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip