Spansk tv-konflikt: Superstjerner støtter strejke

Spillere fra storklubberne Real Madrid og Barcelona støtter det spanske fodboldforbund (RFEF), der onsdag meldte ud, at alle turneringer vil blive suspenderet fra 16. maj.

Konflikten handler om, at den spanske regering med støtte fra den professionelle spanske fodboldliga (LFP) har fremsat en lov, der betyder, at klubberne i fremtiden får en fælles tv-aftale. Loven skal sikre mere lige konkurrence.

I fodboldforbundet er man sur over, at regeringen blander sig i det, man anser for at være et sportsligt anliggende.

Torsdag stod stjernerne Andrés Iniesta, Xavi, Iker Casillas og Sergio Ramos skulder ved skulder på et pressemøde arrangeret af den spanske spillerforening (AFE) og fortalte, at man støtter forbundet i konflikten og er klar til at gå i strejke.

Finder parterne ikke en løsning inden 16. maj, kan det betyde, at de to sidste spillerunder i Primera Division ikke vil blive afviklet på de planlagte datoer 17. og 23. maj, lige som den spanske pokalfinale 30. maj også er i fare.

LFP har under konflikten sagt, at man er villig til at gå retslige skridt for at få ændret forbundets beslutning om at suspendere ligaen. Samtidig har LFP indkaldt 42 klubber i Spaniens to bedste fodboldrækker til en ekstraordinær generalforsamling på mandag.

Uroen i spansk fodbold har stået på igennem flere år, da klubberne forhandler tv-aftaler på egen hånd. Det har medført en skæv fordeling af tv-pengene, hvor FC Barcelona og Real Madrid indkasserer størstedelen, mens mindre klubber er utilfredse.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip