Spansk venstrefløj fejrer Grækenlands nej

Venstrefløjsbevægelsen Podemos i Spanien hylder grækerne og resultatet af den græske folkeafstemning søndag, som er endt med et dundrende nej til de europæiske kreditorers krav om fortsatte reformer i Grækenland.

- I dag vandt demokratiet i Grækenland, skriver Podemos-leder Pablo Iglesias på Twitter.

Iglesias er en nær allieret af den græske premierminister, Alexis Tsipras, og hans venstrefløjsparti, Syriza.

- Der er glæde i luften ved Syrizas hovedkvarter, tilføjer et andet fremtrædende medlem af Podemos, Rafael Mayoral, der er i den græske hovedstad for at følge afstemningen.

I den spanske regering er der derimod dybe panderynker over udfaldet af den græske afstemning.

Den konservative premierminister, Mariano Rajoy, som havde opfordret grækerne til at acceptere kravet fra kreditorerne - EU, Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Internationale Valutafond (IMF) - har indkaldt regeringens økonomiudvalg til hastemøde mandag.

Den konservative regering har fulgt nervøst med i udviklingen i Grækenland.

Der er under et halvt år til, Spanien holder parlamentsvalg, og Rajoy er bange for, at spanierne - i lighed med grækerne - vil stemme på et parti på den yderste venstrefløj.

Podemos og dets allierede fik stor opbakning ved regionalvalget tidligere på året og sidder nu på borgmesterposten i hovedstaden Madrid og i landets næststørste by, Barcelona.

Med knap 24 procents arbejdsløshed har Spanien eurozonens næsthøjeste ledighed, kun overgået af Grækenland med knap 26 procent.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip