Spanske klubber truer igen med strejke grundet tv-penge

Den spanske fodboldliga, Primera Division, er den eneste af de store europæiske fodboldligaer, som ikke har en kollektiv tv-aftale.

Det har klubberne i Spanien, især de mindre, længe ønsket at ændre, men endnu er intet sket, hvilket tidligere har ført til strejketrusler fra klubbernes side.

Nu mødes repræsenter for Spaniens 42 professionelle klubber så igen onsdag i Barcelona for at drøfte mulige tiltag i forhold til at lægge pres på regeringen. Det skriver Reuters.

Ifølge den spanske sportsavis AS er flere af de mindre klubber stemt for at strejke til den spillerunde, som ligger i weekenden 18. og 19. april. Dette er dog ikke bekræftet af klubberne.

Det er ikke mere end halvanden måned siden, klubberne senest raslede med strejkesablen. Der blev truslen ikke effektueret, men de er trætte af, at regeringen endnu ikke har gennemført en lov, som gør det muligt at lave en kollektiv tv-aftale.

Som det ser ud nu, forhandler klubberne individuelt deres aftaler, hvilket betyder, at mastodonterne Real Madrid og Barcelona tjener langt mere end alle andre klubber.

Ifølge Esteve Calzada, som er administrerende direktør hos konsulentfirmaet Prime Time Sport, betyder de nuværende aftaler, at Barcelona og Real Madrid tjener omkring 10 gange så meget på tv-aftaler som de klubber, der tjener mindst.

Til sammenligning betyder den kollektive tv-aftale i England, at de største klubber kun får halvanden gang så meget som de mindste klubber.

/ritzau/

 

Dagens Gossip