Spanske stjerner får intet VM-farvel

Iker Casillas og Xavi Hernandez kan have spillet deres sidste landskampe for Spanien.

De to stjernespillere er nemlig ikke med, når Spanien møder Australien i sin sidste gruppekamp mandag aften.

Det bekræfter Spaniens landstræner Vicente del Bosque.

- Xavi spiller helt sikkert ikke. Han har et mindre muskelproblem, siger landstræneren, og konstaterer ifølge nyhedsbureauet AFP, at Liverpool-målmand Pepe Reina til gengæld spiller.

Det betyder, at Iker Casillas, som har været kraftigt udskældt efter at have ladet syv mål gå ind i Spaniens to første kampe, er bænket til kampen.

De fleste forventer, at Xavi efter VM-slutrunden annoncerer sit stop med landsholdsfodbold, og samtidig meddeler, at han stopper i FC Barcelona efter 16 år i klubben. Eftersom Spanien allerede er sikker på ikke at komme videre fra det indledende gruppespil, slutter holdets VM efter dagens kamp.

Xavi Hernandez kan få selskab af flere erfarne spillere fra holdet, som blandt andet er blevet kritiseret for at trænge til en foryngelseskur.

Dermed kan det meget vel være slut også for Casillas, Xabi Alonso og David Villa.

- Jeg synes ikke, at en kamp mere eller mindre kan give ham mere kredit end han allerede har, siger Vicente del Bosque om Xavi, der har spillet 133 landskampe.

- Xavi var den spiller på banen, som løb mest i kampen mod Holland. Man taler om, at vores trup skal renses ud og de ældre spillere skal have mindre spilletid, som om vi kun fejlede på grund af dem. Men alle tabte sammen, fortsætter Vicente del Bosque.

31-årige Pepe Reina kommer til at spille sin første VM-kamp nogensinde.

- Jeg ville ønske, at det var under andre omstændigheder, men det eneste, vi ikke kan ændre på, er, at vi ikke kan gå videre, siger Reina.

Spanien og Australien spiller mandag klokken 18. Fordi det er sidste spillerunde i det indledende gruppespil, spilles de to gruppekampe samtidig, så Holland og Chile spiller om gruppens førsteplads på samme tid i São Paulo.

/ritzau/

 

Dagens Gossip