Spar Nord vil købe Nørresundby Bank

Spar Nord har fremsat et købstilbud på samtlige aktier i Nørresundby Bank. Det oplyser Spar Nord til fondsbørsen.

Spar Nord ejer i forvejen 54,8 procent af aktierne i banken, købstilbuddet vedrører således de resterende 45,2 procent af aktierne.

Nørresundby Bank måtte i sidste uge opgive en fusion med den Frederikshavn-baserede Nordjyske Bank. For ifølge Børsen ville Spar Nord have to milliarder kroner for sine aktier i banken - og fusionen faldt på gulvet.

Spar Nords købstilbud svarer til en pris på 425 kroner pr. Nørresundby Bank-aktie og en samlet værdiansættelse på cirka to milliarder kroner.

Administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby peger på, at Spar Nord igennem længere tid har været interesseret i en dialog om sammenlægning af de to banker, og med Nørresundby Banks aktuelle ønske om at fusionere sig større synes timingen for et egentligt købstilbud rigtig.

- Vi har noteret os Nørresundby Banks parathed til at lade banken indgå i en større enhed for derigennem at stå bedre i forhold til såvel nye lovkrav som kundernes krav om billigere produkter og et højere rådgivningsniveau, siger Lasse Nyby i en pressemeddelelse.

- Og når vi nu selv er interesseret i en sammenlægning og samtidig tror på, at Nørresundby Bank bedst ruster sig til fremtiden ved en sammenlægning med os, ja, så er det oplagt, at vi nu præsenterer et konkret og - synes vi - attraktivt tilbud, siger han.

Siger Nørresundby Banks aktionærer ja til tilbuddet, vil banken i de første år fortsætte som selvstændig bank i eget navn og med egne filialer.

- Vi har haft aktiemajoriteten i Nørresundby Bank i mange år, så vi har intet ønske om at haste en sammenlægning igennem, siger Lasse Nyby.

- Men her og nu handler det selvfølgelig om, hvorvidt aktionærerne i Nørresundby Bank er enige med os i, at vores købstilbud er attraktivt.

Spar Nords køb af de resterende aktier i Nørresundby Bank forventes tidligst at kunne gennemføres i 2015. Derfor forventes købet ikke at få effekt på Spar Nords regnskab for i år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip