Spar over 5000 kr om året på din A-kasse og fagforening

De fleste af os elsker at lave en god handel og spare penge, men når det kommer til A-kasser og fagforeninger er situationen ofte en helt anden. Spørgsmålet går på, om man skal støtte ens naturlige fagforening, der gennem årene har kæmpet for ens overenskomst eller om man af egen økonomisk interesse skal melde sig ind i en ”gul” A-kasse og fagforening.
 
De røde vs. de gule
Begrebet "de gule” fagforeninger stammer fra fransk, hvor gul associeres med det at være strejkebryder. Den røde fagbevægelse er synonym med den traditionelle arbejderkamp med virkemidler som strejker, protest og kampagner.  I kontrast står ”de gule”, hvor man lader markedskræfterne styre.
 
Ifølge sammenligningssiden Samlino vil man kunne spare mere end 5000 kr. årligt ved at flytte fra en LO a-kasse og fagforening og over til en ”gul” A-kasse og fagforening. 
 
Sammenlign priser og udbud
Direktøren fra Samlino.dk, Rasmus Preuthun Carlsen, mener, at man skal lave en helhedsvurdering og bruge sin sunde fornuft, når tanken går på at skifte A-kasse og fagforening:

”Det vigtigste er, at du får dannet dig et overblik over markedet samt finder den bedste løsning for dig selv både økonomisk og fagligt. Ligeledes skal du vurdere, om du mener din nuværende fagforening gør et stykke arbejde, du gerne vil støtte økonomisk" 

Disse 3 faktorer skal vurderes i valget af A-kasse og fagforening:
 
1.    Tilhørsforhold: Kan A-kassen og fagforeningen tilbyde dig en kvalificeret rådgivning

2.    Værdi for pengene: Hvor får du som person mest for pengene i forhold til kvalitet kontra pris.
 
3.    Geografisk tilstedeværelse: Har A-kassen og fagforeningen kontorer i nærheden af, hvor du bor.
 
Se eksempler på årlige omkostninger hvis man både har A-kasse og fagforening hos de nævnte udbydere her:

 

Dagens Gossip