Spar penge: Fem pengeslugere i din bolig

06/02/2015 21:46

Samlino.dk

Nyheder

Mest læste i dag

Føler du, at dine penge ikke slår til, selvom du virkelig bestræber dig på at holde tøjbugettet lavt og skære ned på cafebesøgene? Hvis ja, så er der håb forude. For der er masser af måder at spare penge i fx hjemmet - særligt elregningen kan du reducere. 

Her er fem simple tips, som kan få dine penge til at holde længere:

• Udskift din gamle fryser
Har du haft den samme fryser, så længe du kan huske tilbage? Så er det på høje tid at skifte den ud med en nyere én af slagsen! En gammel fryser bruger snildt 500 kWh årligt, hvilket svarer til hele 1.100 kr., mens nyere frysermodeller kun bruger omkring 250-300 kWh om året. En udskiftning af fryseren vil med andre ord hurtigt kunne tjene sig selv hjem.

• Undgå standby-funktionen
De fleste hjem har flere elektroniske apparater stående på standby, når de altså ikke lige er tændt. Særligt fjernsyn og computere er store strømslugere, så husk at slukke helt for dem, når du er færdig med at bruge dem.

• Udskift dine glødepærer med LED-lys
Hvis du har glødepærer i hele huset, så kan der være rigtig mange penge at spare ved at skifte dem ud med LED-pærer – helt op til 80 % af det samlede elforbrug kan spares væk ved at gå over til LED-pærer. Hvis du har nogle gamle lamper, som du ikke kan finde LED-pærer til, bør du således helt udskifte lampen.

• Drop gulvvarmen
Hvis du kan undvære el-gulvvarmen og i stedet bruge en eftermonteret radiator som den primære varmekilde, så  er det klart at foretrække. Radiatoren er nemlig en langt billigere varmekilde end den direkte elvarme.

• Vask med omtanke
Hvis du skal ud at købe ny vaskemaskine, så undersøg om du har mulighed for at placere den tæt på en varmtvandsledning i huset. Hvis det er tilfældet, bør du anskaffe dig en model, som kan indtage varmt vand. På den måde anvender du det meget billigere fjernvarmevand til tøjvask frem for den noget dyrere el-opvarmning af vaskevandet.

Ovenstående er råd til, hvordan du kan spare på el-regningen, men mens du er i gang med at spare, kan du lige så godt tjekke op på dine øvrige regninger til eksempelvis forsikringer og bredbånd. Det kan du gøre på Samlino.dk, og skulle du have nogle spørgsmål kan du ringe og få uvildig rådgivning på telefon 70 60 58 88 i tidsrummet 9 til 18 alle hverdage.