Sparehanen kan koste dig dyrt

At installerede et vandsparende toilet, en sparebrugser eller -vandhane er en populær måde at spare på vandet og i sidste ende også spare nogle penge. Men det kan også ende med en meget høj ekstraregning, hvis ikke tingene bliver gjort ordentligt.

Hos Tekniq, Installatørernes Organisation, opfordrer man til, at folk søger rådgivning hos VVS-installatører, så spareiveren ikke ender som en bekostelig affære.

- Hvis man for eksempel selv installerer et vandbesparende toilet i en eksisterende afløbsinstallation eller installerer vandbesparende armaturer, brusehoveder eller lignende for at spare på vandet, så kan det få et uheldigt udfald. Dels kan afløbsledningen stoppe til, fordi den er dimensioneret til en større vandmængde, dels kan rørinstallationen gennemtære, fordi den er beregnet til at håndtere et større vandflow, forklarer Henrik Poulsen, som er konsulent i Tekniq.

Han understreger, at vandbesparelser derfor ikke kun er et spørgsmål om den enkelte hane, det enkelte toilet eller den enkelte vaskemaskine. Det er et spørgsmål om vandinstallationen i hele bygningen.

Derfor er det en god idé at søge rådgivning, inden man bliver inspireret og tager en hurtig beslutning, når man står i byggemarkedet.

 

 

Dagens Gossip