Spareivrige politikere bevilger sig selv drømmerejser til millioner

- Vi lægger op til en drøftelse af, hvilken service vi ønsker på vores hospitaler. Skal vi eksempelvis vælge, at forældre, der er indlagt med deres syge børn, selv betale for maden, når de er medindlagte? Mange forældre vil så få det rigtig, rigtig svært.

Sådan lød det fra socialdemokratiske Sophie Hæstorp Andersen, da hun marts 2015 fortalte Politiken, at Region Hovedstaden stod foran store besparelser.

Regionen skulle skære ned for 150 millioner kroner, hvilket ifølge Hæstorp Andersen var nærmest umuligt, da der i forvejen var skåret helt ind til benet.

Nogle ben i Region Hovedstaden, synes der dog stadig at kunne gnaves i. Eksempelvis de rejser, som politikerne bevilger sig selv.

Læs også: Kommunale havnemedarbejdere fester på skatteborgernes regning

Via en række aktindsigter kan Dagens.dk fastslå, at Sophie Hæstrup Andersen og hendes politikerkollegaer i Region Hovedstaden på denne konto har påført skatteyderne udgifter i millionklassen.

Det skyldes, at rejserne typisk er foretaget af store delegationer og til spændende eller eksotiske destinationer.

Eksempelvis udlandsrejser til Kina og Sydfrankrig, hvor det visakortet er blevet svunget i pendulfart på skatteborgernes regning.

Læs også: Alex Ahrendtsen: Tyrkisk luksushotel på skatteborgernes regning var helt efter bogen

Tradition for dyre rejser
Dagens.dk kan samtidig afslører, at regionens rejsekonto traditionelt set har været meget stor. Sådan var det eksempelvis i april 2011, da otte politikere sammen med tre embedsmænd rejste til San Francisco.

Blandt formålene var at hente ny viden om elektroniske patientjournaler, ligesom delegationen også aflagde besøg hos en privat sundhedsforsikring.

Budgettet lød på 504.100 kroner, men rejsen endte med at koste skatteyderne 588.685,73 kroner.

Det skyldtes blandt andet en større regning end forventet til det danske generalkonsulat i San Francisco, ligesom flybilletterne også blev en bekostelig affærer.

Sidstnævnte kostede 26.775 kroner stykket, hvilket betød, at budgettet alene på dette punkt blev overskredet med 80.000 kroner.

Desuden spillede det også ind, at overnatninger og morgenmad på det valgte hotel, lå over hvad man normalt ser under studierejser i Danmark.

De seks overnatninger inklusiv morgenmad løb sammenlagt op i 103.620 kroner, eller svarende til 1.570 kroner per overnatning per person.

Sammenlagt har skatteyderne i hovedstadsregionen i perioden mellem 2010 og 2015 betalt 3.072.959,50 kroner, for at deres regionspolitikere og medrejsende embedsmænd har kunnet rejse på studieture til udlandet.

Læs også: Kommune ansatte konsulent til at købe ydelser af eget firma

Læs også: Efter afsløring af ulovlig konsulent: Nu overvejer flere politikere en anmeldelse
 

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip