Sparekasse vokser og går mod strømmen

Frøs Herreds Sparekasse skyder regnskabssæsonen for landets banker i gang med et overskud i første halvår af 2014 på 22,2 millioner kroner og en halvering af nedskrivningerne i forhold til samme periode sidste år, viser sparekassens regnskab.

- Frøs er kommet styrket gennem krisen. Det nye halvårsregnskab understreger det faktum, og det samme gør væksten i vores ind- og udlån gennem de fem kriseår, siger direktør Kurt Jensen.

I første halvår af 2013 fik sparekassen et underskud på 12,7 millioner kroner. Sammenligner man nedskrivningerne med halvåret i 2013, er de mere end halveret fra 57 millioner kroner til 26 millioner kroner.

Frøs går i den modsatte retning i forhold til mange andre banker - man har ansat flere i stedet for at fyre. Antallet af medarbejdere i Frøs er steget fra 123 til 139, viser regnskabet.

I det seneste år er Frøs' indlån vokset med to procent til 4534 millioner kroner, mens udlånet er gået fire procent tilbage til 2643 millioner kroner.

- Den stærke udvikling hænger blandt andet sammen med, at 13.000 syd- og sønderjyder er kommet til som nye kunder i Frøs inden for de seneste tre år. I dette halvår er der alene kommet 1850 nye kunder, siger Kurt Jensen.

Sparekassedirektøren oplever, at der stadig er lidt tilbageholdenhed hos syd- og sønderjyderne. De betaler hellere lån tilbage end låner nye penge. Men det lavere nedskrivningsbehov vidner om, at der er en bedring i kundernes økonomi.

- Og kunderne sætter pris på, at vi er til stede lokalt og kan træffe hurtige beslutninger. De er vant til, at de store pengeinstitutter lukker filialer på stribe. Hos os taler man ikke med et call center i København, men med sin egen rådgiver, siger Kurt Jensen.

Frøs er blandt de 10 største sparekasser i Danmark og har udvidet antallet af filialer under krisen, oplyser sparekassen. Det er i Vejle og Fredericia, man har udvidet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip