Spastiker gennemførte Ironman med tvillingebror: Glemte alt om kørestolen

For 34 år siden kom tvillinger Steen og Peder Mondrup til verden tre måneder for tidligt. Det kom bag på lægerne, at det var tvillinger, og Peder led af iltmangel, som førte til spastiske lammelser.

Det skriver bt.dk, der har interviewet Steen, der fik sin førlighed, mens Steen altid har været afhængig af sin kørestol.

Men trods deres meget forskellige vilkår, har de et tæt bånd, der kun er blevet stærkere af, at de sammen gennemførte en Ironman i København i søndags under navnet Team Tvilling.

Læs også: Camilla Pedersen efter koma: Det er mit livs vigtigste kamp

Selvom de altid har været tætte, har Steen været plaget af dårlig samvittighed over, at han kunne løbe på rulleskøjter og gå i ungdomsklub, mens Peder var mere begrænset. Men når de sammen stiller op til løb og konkurrencer, bliver Peder behandlet som en ligeværdig atlet. 

- Som den tvilling, der har fået førligheden, er det noget af det bedste, når min bror siger, at han for et øjeblik faktisk glemte, at han sidder i kørestol, og det giver jo bare mere blod på tanden, siger Steen til bt.dk.

Læs også: Se brødre genskabe billeder fra deres barndom

Han slår fast, at det er en fælles præstation, at de søndag kunne gennemføre 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42 kilometer løb på 15 timer, 42 minutter og 38 sekunder.

- Hele hans krop er på arbejde konstant på grund af hans spasmer, der trækker i hans muskler, mens mine arme og ben kan skiftes til at arbejde. Men der lød ikke et kvæk fra ham. Han var sej hele vejen igennem, siger Steen.

- Jeg kunne ikke have gjort det her uden Peder, og det her er lige så meget hans fortjeneste. Det er os begge to, der har gennemført det her, siger han.

 

Dagens Gossip