Spastikere glade for ny kurs i lov om kontanthjælpsloft

Det er et skridt i den rigtige retning, at regeringen og de øvrige borgerlige partier nu ændrer i lovforslaget om kontanthjælpsloftet. Det vil betyde, at handicappede fremover ikke får skåret i deres boligstøtte.

Det siger direktør i Spastikerforeningen Mogens Weiderholt til Ritzau. Han deltog torsdag i en høring om kontanthjælpsloftet på Christiansborg.

- Jeg glæder mig over, at den gruppe af borgere, som har et handicap og bor i særligt dyre lejligheder, kan fritages for kontanthjælpsloftet og få den nødvendige støtte til at få nedbragt deres husleje, siger Mogens Weiderholt.

Kontanthjælpsloftet fungerer ved ikke at skære i selve grundydelsen, men derimod i de andre ydelser, som kontanthjælpsmodtagere også kan få såsom boligstøtte. Derfor ville det ramme personer med høje huslejer - altså blandt andet beboere i handicapboliger - hårdt.

Kritikken er blevet rejst af blandt andet paraplyorganisationen Danske Handicaporganisationer og Kommunernes Landsforening, KL.

Og den kritik har politikerne lyttet til.

- Det vil betyde, at de handicappede, der har fået anvist deres bolig af kommunen, ikke skal miste boligstøtte som følge af kontanthjælpsloftet. De vil få det samme som de får i dag, siger Marlene Harpsøe (DF), der er formand for Folketingets beskæftigelsesudvalg, til Ritzau.

Mogens Weiderholt mener dog, at der fortsat er behov for ændringer.

- Men vi skal have en diskussion af, hvordan 225 timers kravet kan indrettes, så det ikke rammer folk, der ikke har en kinamands chance for at gå ud og finde et job i 225 timer om året, siger han.

Med lovforslaget om kontanthjælpsloftet vil blå blok genindføre en 225 timers regel, som betyder, at kontanthjælpsmodtagere skal dokumentere, at de står til rådighed for arbejdsmarkedet ved at arbejde minimum 225 timer indenfor et år.

- Det er misforstået, at arbejdsmarkedet er sådan indrettet, at man bare kan pendle ind og ud af det, siger Mogens Weiderholt.

- Det handler om, at der er en gruppe mennesker, som arbejdsmarkedet ikke rigtig vil kendes ved. Der er simpelthen ikke job til de mennesker.

/ritzau/

 

Dagens Gossip