Specialist på frispark: Eriksen fandt den rette følelse

Danmark har fået en specialist på frispark.

Tottenham-stjernen Christian Eriksen har vist i den engelske Premier League, at han kan score mål direkte på frispark, og det er noget, han har trænet på længe.

- Bolden må være nemmere at sparke til, og målmændene stoler mere på deres mur. Jeg ved det ikke, joker Eriksen, inden han mere seriøst forklarer om udviklingen på de farlige dødbolde.

- Jeg har bygget en del på mine frispark. Jeg har trænet frispark en hel del i hele mit liv. Og nu har jeg fået følelsen af, at bolden går ind. Det er kun dejligt, at jeg endelig har fået den følelse, siger Eriksen.

I onsdagens testkamp mod USA, hvor Eriksen spiller sin kamp nummer 50 som bare 23-årig, vil der være flere, der kan sparke frispark, heriblandt Simon Kjær og Jakob Poulsen.

- Der er mange, der kan sparke frispark på landsholdet. Det må vi tage ude på banen, lyder det fra midtbanespilleren.

I Ajax forsøgte Eriksen sig også på frispark - dog uden den store målsucces.

- Spillemæssigt er jeg blevet lidt mere målfarlig. Jeg er mere med oppe på den sidste halvdel af modstandernes banehalvdel, end jeg var i Ajax.

- I Holland og Ajax handlede det meget om at være i boldbesiddelse, og jeg skulle hjælpe meget i det opbyggende spil. Spillet er måske lidt mere direkte i Tottenham, hvor jeg kan placere mig mere foran kassen, siger Eriksen.

Han træner minimum frispark et par gange om ugen, nogle gange mere.

- Jeg står utrolig tit og træner, når der er mulighed for det. Når vi kun har én kamp om ugen, så er det i hvert fald to gange om ugen, siger Eriksen.

Tottenhams fans regner efterhånden også med, at der bliver scoret hver gang, der er frispark uden for feltet på White Hart Lane.

- Det kan jeg også godt mærke på banen. De forventer, at den næsten går ind hver gang. Det sker desværre ikke.

- Jeg ser det bare som en mulighed for, at jeg kan score, påpeger Eriksen

Han er stadig er lykkelig for skiftet til Tottenham.

- Det har været en god blanding. Jeg kom ud og prøvede noget nyt i en større liga på et rigtigt godt hold, som jeg gerne ville.

- Det er ikke gået min og holdets vej hele tiden med trænerudskiftning og nederlag. Men jeg har fået tillid fra forskellige trænere og mulighed for at udvikle mig, siger Eriksen.

Kampen mellem USA og Danmark begynder onsdag klokken 20.15.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip