Speedway-komet ærgrer sig over sidsteplads i finale

Den danske speedwaykører Peter Kildemand skulle lige puste ud efter lørdagens speedway-grandprix i Parken, hvor han måtte nøjes med en fjerdeplads efter at have kørt sig sikkert i finalen.

Den 24-årige dansker kørte med i Parken på et wildcard, men alligevel var selvtilliden stor inden ræset og skuffelsen ditto stor efter en flot aften, der endte med et lidt fesent finale-punktum.

- Målet hjemmefra var at komme i semifinalen, så at komme i finalen er jo godt, men at komme ud som nummer fire er ikke så sjovt, siger Peter Kildemand.

- Jeg synes min form har været rigtig god i de forskellige ligaer, så jeg var egentlig rimelig cool med det.

Peter Kildemand havde kørt fem flotte indledende heats med to førstepladser og tre andenpladser og vandt derefter sin semifinale.

Derfor var den unge odenseaner ærgerlig over, at han ikke kunne holde niveau i finalen.

- Det er lige nøjagtig i finaleheatet, at man ikke skal have nul point, men man kan ikke gøre noget ved det, siger Kildemand.

- Jeg tog måske en chance ved at tage bane fire. Jeg kunne bare have kørt den sikre og valgt bane to eller sådan noget, men jeg havde besluttet mig for gul, hvis jeg ikke kunne få rød.

Den danske speedwaylandstræner, Anders Secher, udtalte under grandprixet, at han var imponeret over Peter Kildemand. Det var allerede kommet hovedpersonen selv for øre efter grandprixet, at han nu kan komme i spil til det forestående hold-VM.

- Han sagde noget rigtig godt, og det er da godt for mig. Så kan jeg håbe på, at jeg skal med til hold-VM, siger Kildemand.

Lørdagens vinder, Niels-Kristian Iversen, har store roser til kometen Kildemand.

- Han er en virkelig en god fyr og en super kører. Troy Batchelor og Kildemand var de hurtigste i dag.

- Kildemand er en fremtidens mand, og jeg spår ham en stor fremtid. Han er en kører, der altid giver 110 procent, siger Niels-Kristian Iversen.

Det lykkedes lørdag ikke at få en kommentar fra Nicki Pedersen, der skuffede i Parken med en samlet score på blot fem point.

/ritzau/

 

Dagens Gossip