Speedway: Nederlag kan bane vejen for dansk VM-succes

29/07/2014 15:57

admin

Nyheder

Mest læste i dag

I sport handler det om at vinde. Eller gør det nu også altid det.

Det danske speedwaylandshold skal tirsdag aften i svenske Västervik forsøge at kvalificere sig til lørdagens VM-finale i Bydgoszcz i Polen, men det kan måske bedst betale sig at "tabe" i Sverige for at øge guldchancerne i Polen.

I Västervik skal landstræner Anders Sechers landshold op imod Sverige, Letland og Tjekkiet, og vinderen går videre til finalen i Bydgoszcz. Nummer to og tre skal ud i Race Off på torsdag, hvor i alt fire nationer skal kæmpe om en finalebillet.

Selv om det er ligner en farefuld omvej at køre sig i VM-finalen gennem Race Off, så er det særdeles attraktivt at køre Race Off, da det skal køres på finalebanen i Bydgoszcz.

- At køre Race Off er den bedst mulige træning, man kan få til finalen.

- Det giver mulighed for at sætte cyklerne op, så de rammer allerede fra det første heat i finalen. Den træning får de hold, der kører sig direkte i finalen ikke, siger Anders Secher.

Landstræneren har helt bevidst svækket sit hold til tirsdagens kvalifikation i Sverige, hvor Nicki Pedersen og Niels-Kristian Iversen ikke er udtaget.

I stedet bliver Hans Andersen, Bjarne Pedersen, Peter Kildemand og Mads Korneliussen sendt i aktion i Västervik.

- Vi går efter at vinde i Sverige med de kørere, vi har med, men det gør ikke noget, at vi bliver toer eller treer. Jeg vil gerne i Race Off, siger Anders Secher.

- Jeg tænker, at Nicki Pedersen og Niels-Kristian Iversen skal i spil, når vi kommer til Polen. Jeg har sagt til de fire, der skal køre i Sverige, at der nok er to pladser at kæmpe om dernede.

Landstræneren afviser, at han spekulerer i at "tabe" i Sverige, selv om de største danske stjerner ikke er med.

- Vi kører altid for at vinde, og det handler det om i sport. Det vil være ambivalent at sige til kørerne på taktikmødet, at de ikke må vinde.

- De kører alle sammen maks for at vise mig, at de vil med videre. Vi kan ikke sige til dem, at de kun må køre for halvt kraft. Sådan må sport ikke være, fastslår landstræneren.

Noget tyder dog på, at andre lande også har set en fidus i at køre Race Off. Australien, der spås gode chancer for at vinde VM, blev kun treer, da Storbritannien, USA, Italien og Australien kørte kvalifikation i weekenden. Briterne tog den direkte finalebillet.

- Det var en overraskelse, at de ikke slog Storbritannien. Det så ud til, at Australien virkeligt gjorde sig umage for ikke at vinde.

- Darcy Ward stoppede fuldstændig umotiveret op i to heat. Han lukkede bare af for gassen og fingerede, at noget var i vejen. Jeg kan ikke svare på, om det var skuespil. Det virker pudsigt, at de bare sætter point over styr, siger Anders Secher.

Før weekendens overraskelse følte landstræneren sig sikker på, at Danmark enten i Västervik eller i Race Off ville kvalificere sig til VM-finalen. Nu modererer han det lidt.

- Australien er ikke en ønskemodstander, og slet ikke hvis de har Chris Holder med, siger Secher om den australske profil, der har været skadet i halvanden måned.

/ritzau/