Speedway: Nicki Pedersen tager VM-bronze efter drama

Den danske speedwaykører Nicki Pedersen sluttede som nummer tre ved VM i speedway 2014 efter en dramatisk afslutning på sæsonens sidste grandprix i Torun i Polen lørdag aften.

Nicki Pedersen blev udelukket fra finaleheatet, hvor danskeren blot skulle bruge et enkelt point for at vinde bronze, og dermed måtte der en omkørsel mod britiske Tai Woffinden til, før danskeren kunne juble over sin tredjeplads.

Udelukkelsen i finaleheatet skyldtes en mindre kollision med den senere grandprix-vinder Krzysztof Kasprzak, der endte med at vinde lørdagens finale.

Det udløste stor frustration hos danskeren, som dog formåede at holde hovedet koldt i omkørslen mod Tai Woffinden, som sikrede Nicki Pedersen bronzen.

I omkørslen af selve finaleheatet kunne ingen fange Krzysztof Kasprzak, der holdt føringen hele vejen hjem og vandt foran svenske Andreas Jonsson og landsmanden Jaroslaw Hampel.

Kenneth Bjerre kvalificerede sig til semifinalen i Torun, men endte sidst i sin semifinale, mens det endte helt skidt for Michael Jepsen Jensen, der var involveret i et voldsomt styrt allerede i sit første heat og måtte udgå med et brækket kraveben.

I den samlede VM-stilling sikrede amerikanske Greg Hancock sig guldet, mens Krzysztof Kasprzak endte på andenpladsen foran Nicki Pedersen. Det var den tredje VM-sejr i karrieren for Greg Hancock.

/ritzau/

 

Dagens Gossip