Speedwaykører: Verdens bedste grandprix gik i vasken

Lørdagens sæsonpremiere i Warszawa havde ifølge den danske speedwaykører Niels-Kristian Iversen potentiale til at blive det bedste grandprix nogensinde i historien med 55.000 tilskuere på tribunerne.

I stedet endte premieren i Polen i en ren farce, da kørerne efter 12 heats valgte at afbryde grandprixet på grund af elendige baneforhold.

- Vi kørte på et super stadion, der var fyldt til bristepunktet med næsten 60.000 mennesker. Det kunne have været det bedste grandprix nogensinde.

- Men der var for mange svipsere. Startsnoren virkede ikke, og banen var ikke, som den skulle være. Det er helt vildt ærgerligt, siger Niels-Kristian Iversen.

Danskeren kom sidste år slemt til skade, og han frygtede, at risikoen for et nyt uheld var stor lørdag aften.

- Sidste år endte med en alvorlig skade, som bænkede mig i seks måneder. Det har jeg ikke lyst til at opleve igen.

- Selv om jeg følte mig okay tilpas, så kunne jeg godt se, at det var for farligt at køre tæt på hinanden. Folk havde ikke helt styr på, hvad cyklen gjorde. Så er man nødt til at aflyse, siger han.

Niels-Kristian Iversen fik syv point i løbet af de tre heat, han nåede at køre i Warszawa. Dem får han efter alt at dømme lov til at beholde, så midt i skuffelsen over det aflyste grandprix, så er der lidt at glæde sig over.

- Jeg har lagt godt fra land, og der er noget at bygge videre på, siger han.

Grandprix-serien fortsætter om en lille måned i Finland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip