Speedwaylandstræner: Holdindsats gav os guldet

Koldblodighed i sidste heat fra Niels-Kristian Iversen var med til at afgøre speedway-VM for hold, men Danmark vandt guldet efter en holdindsats, mener landstræner Anders Secher.

- Det var sgu kanon det her. Det var det. Det var en holdindsats. Og så fik vi tur i den til sidst. Det havde vi ikke til at starte med.

- Vi havde en rigtig godt kørende Nicki Pedersen og en lige så godt kørende Niels-Kristian Iversen. Og Peter Kildemand kørte fint, og vi endte med at få de point, vi skulle have, siger Anders Secher.

Danmark var længe bagud i VM-finalen, hvor Polen havde taget føringen til at starte med. Så det var først, da Danmark smed joker-kortet, og Nicki Pedersen hentede dobbelte point i 10. heat, at Polens forspring blev indhentet.

Der var også mulighed for at bruge joker-kortet lidt tidligere, men Anders Secher valgte at vente. Det viste sig at være en klog nok beslutning.

- Vi ventede lidt med at køre jokeren i stilling, fordi jeg synes, det var for tæt, selv om vi havde tabt to heat i træk. Men jeg synes ikke, at det var der, jokeren skulle spilles.

- Så vi hev jokeren frem den næste gang, vi fik chancen, og det var der, den skulle køres, forklarer Anders Secher.

I lørdagens sidste og afgørende heat var det Iversen, som skulle slå polakken Janusz Kolodziej, men danskeren kom ikke godt fra start.

Alligevel lykkedes det Iversen at overhale Kolodziej i det sidste sving - og dermed i absolut sidste øjeblik.

- Iversen er altid træls at have liggende bag ved sig, og det vidste Kolodziej godt. Og Iversen kørte bare og samlede fart op.

- Han angreb to gange, og anden gang han angreb, der lykkedes det. Så det var sådan, det skulle være, siger landstræneren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip