Speedwayledere afviser kørernes wildcard-protest

Det er i øjeblikket usikkert, om flere af landets bedste speedwaykørere stiller til start til den danske grandprixkvalifikation på næste fredag i Esbjerg.

18 kørere truede mandag med at boykotte kvalifikationen, da de mente, at Danmarks Motor Union (DMU) favoriserede konkurrenten Michael Jepsen Jensen med tildelingen af et wildcard.

Wildcardet betyder, at der blot er fem i stedet for seks pladser at køre om i Esbjerg.

Tirsdag lyder meldingen fra DMU, at Michael Jepsen Jensen beholder sit wildcard. DMU inviterer i stedet de utilfredse kørere til dialog omkring en ændring af de fremtidige regler for tildelingen af wildcard.

DMU-formand Jørgen Bitsch har nu et håb om, at de 18 kørere vælger at stille til start i Esbjerg.

- Hvis det ender med en boykot, så vil vi være kede af det på kørerne og sportens vegne, siger Jørgen Bitsch.

- Jeg tror heller ikke, at de vil gøre det.

- Vi har altid kun kørt om fem pladser, og den sjette plads er blevet udtaget på et wildcard - enten før eller bagefter.

- Jeg håber, at kørerne forstår det og ser, at vi gerne vil tale med dem om det, siger formanden.

Jørgen Bitsch fortæller, at der kun var to kørere, der på forhånd havde bedt om et wildcard til den danske grandprixkvalifikation.

- Det var Peter Kildemand og Michael Jepsen Jensen.

- Michael skal køre et løb samme aften i Polen, mens Peter skal dagen efter, så vi har vurderet, at han godt kan nå derned til næste dag, siger formanden.

Det har i mange år været fast kutyme, at der bliver uddelt wildcards inden for speedway.

Tildelingen af et wildcard til Michael Jepsen Jensen var der dog så stor uenighed om internt i DMU, at landstræner Anders Secher torsdag i sidste uge valgte at kvitte sit job.

De 18 utilfredse kørere har i deres protest anført, at det burde være landstræneren alene, der træffer afgørelse om tildelingen af wildcard til den danske grandprixkvalifikation.

- Sådan var det også for nogle år siden, men det gav nogle andre problemer, siger Jørgen Bitsch.

- Vi mente og troede, at den bedste løsning var et samråd mellem landstræneren og den politiske del. Så var der enighed. Det har fungeret indtil nu, men nu må vi se på, hvordan det skal være fremover, siger DMU-formanden.

Næste uges kvalifikation i Esbjerg er en forløber for den internationale grandprixkvalifikation.

/ritzau/

 

Dagens Gossip