Spejdere vil gøre plads til homoseksuelle

29/01/2013 08:41

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Spejderbevægelsen i USA overvejer at ophæve sit 103 år gamle forbud mod homofile i sine rækker.

Det oplyser en talsmand for Boy Scouts of America (BSA), der hidtil har afvist at optage såvel unge som voksne, der åbent erklærer sig som homofile.

Pigespejdernes organisation i USA derimod tillader lesbiske medlemmer.

Drengespejdernes organisation er med omkring 2,6 millioner unge og cirka en million voksne medlemmer blandt de største i USA.

Sidste sommer blev BSA kritiseret af organisationer og grupper, der støtter homoseksuelles rettigheder, da den besluttede at opretholde sit forbud.

Men beslutningen blev også rost. Blandt andet af actionskuespilleren Chuck Norris. I en klumme skrev Norris, at homoseksuelle mennesker ikke har noget at gøre i spejderbevægelsen.

Han beskyldte desuden præsident Barack Obama for at have et mål om at se flere homoseksuelle drengespejdere.

Nu skal sagen så drøftes igen.

- Ændringen, som nu skal diskuteres, vil overlade det til de lokale afdelinger og organisationer selv at tage stilling til spørgsmålet, siger Deron Smith, talsmand for BSA.

USA's højesteret gav i 2000 Boy Scouts of America ret til fortsat at afvise personer, der åbent viser, at de er homoseksuelle. Siden er presset på spejderbevægelsen øget markant.

426.000 amerikanere underskrev for nylig en støtteerklæring til en homoseksuel mand i Californien, der ønsker at blive medlem, og homoseksuelle spejdere har oprettet flere støttegrupper.

/ritzau/