Spillere føjer klubberne og leverer rettigheder tilbage

Skrevet af admin

25/06/2015

Dagens topnyheder

Balladen i dansk ishockey kan være på vej mod en løsning. I hvert fald har spillerne afværget et af de helt store stridspunkter i de forhandlinger, der ellers brød sammen tirsdag.

Stort set samtlige af de 190 spillere, som havde overdraget deres kommercielle rettigheder til fagforeningen (DEF) for at få anerkendt deres aftaleret, har nu trukket dem tilbage og givet dem til klubberne.

Spillerne havde deadline ved midnatstid natten til torsdag.

- Det er selvfølgelig meget positivt, at klubberne i dag ikke skal sige farvel til deres spillere, og de sidste kun tre-fire spillere, der endnu ikke har tilkendegivet, hvad de agter at gøre med deres rettigheder, indkalder klubdirektørerne nu til en snak, som gerne skulle ende med, at de også falder på plads inden for de næste par dage, siger DIU’s direktør Ulrik Larsen i en pressemeddelelse.

Det er de kommercielle rettigheder, der blandt andet betyder, at kampene fra Metal Ligaen kan vises på tv, og uden dem har klubberne og DIU et lidet attraktivt ishockeyprodukt.

Samtidig oplyser DIU, at alle spillernes kontakter nu opgraderes til de nye og forbedrede kontrakter, som parterne egentlig var blevet enige om i overenskomstforhandlingerne, inden de strandede på kravet om aftaleret.

Det vækker selvsagt også begejstring hos Ligaforeningen (klubberne), der havde truet spillerne med fyring, hvis ikke de leverede de kommercielle rettigheder tilbage. Og klubberne vil nu gerne kigge fremad.

- I forhold til DEF anerkender vi, at man forsøger at skabe gode og trygge rammer for ishockeyspillerne i Danmark, siger Ligaforeningens formand, Klaus Rasmussen fra Sønderjyske.

- Vi vil efter sommerferien samle op på de emner, som vi begge - til trods for uenigheden - mener, skal have fokus på i dansk ishockey fremover, tilføjer han i pressemeddelelsen.

/ritzau/