Spillerforening truer med boykot efter Århus-tæsk

Det begyndte med brok fra Århus Håndbold, et youtube-klip af hårde makedonske tacklinger og tvivlsomme dommerkendelser, og nu kommer der et efterspil.

Den europæiske håndboldspillerforening (EHPU) går ind i sagen om Århus Håndbolds skæbne i EHF Cuppen i udekampen mod makedonske HC Zomimak, der vandt 33-24 over østjyderne og avancerede i turneringen på bekostning af det danske hold.

Efterfølgende gik aarhusianerne til angreb på dommerne og fik opbakning af blandt andre landstræner Ulrik Wilbek. Og nu kommer der opbakning - og trusler om boykot - fra den europæiske spillerforening.

Jyllands-Posten gengiver onsdag passager fra en intern mail sendt fra EHPU til ledelsen i det europæiske håndboldforbund, EHF. Spillerforeningen kræver, at både dommere og EHF-officials fra kampen suspenderes.

Sker det ikke, truer spillerne med boykot.

- Hvis ikke de involverede omgående bliver suspenderet, vil EHPU opfordre til, at Skjern Håndbold, Montpellier og Sporting Lissabon boykotter de kommende gruppekampe i EHF Cuppen mod Zomimak.

- Dette skridt sker alene for at sikre spillernes helbred, hedder det i mailen.

Beskyldningerne er hårde. Spillerforeningen kalder det "uacceptabelt ud fra et geografisk synspunkt", at kampens officials var fra Makedonien, dommerne fra Aserbajdsjan og EHF-observatøren fra Slovakiet.

Og videoen, der gik verden rundt på youtube efter kampen, får spillerforeningen til at gå skridtet videre.

- Videoen viser tydeligt, at kampen var købt, hvilket sætter vores sport 20 eller 30 år tilbage i tiden, hedder det i EPHU's mail.

EHF har tidligere meddelt, at man vil følge op på sagen. Og trusselsmailen får ikke håndboldforbundet til at gå i panik.

- Vi har rigtigt nok modtaget skrivelsen fra EHPU. I forvejen er vi i gang med at undersøge omstændigheder af den omtalte kamp, og derfor kan vi ikke forholde os til sagen før efter vores undersøgelse, siger pressechef i EHF, J.J. Rowland til jp.dk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip