Spillerne revser DBU: Forhandlinger brudt sammen

Forhandlingerne i konflikten mellem Spillerforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU) er brudt sammen efter et møde onsdag mellem parterne.

Det oplyser Spillerforeningen i en pressemeddelelse, hvor flere landsholdsspillere revser DBU's ageren i forhandlingerne.

- Vi er skuffede over den måde, DBU har ageret på. Det er komplet uforståeligt, at de melder ud, at de ønsker at mødes efter William Kvist og Lars Jacobsens opfordringer på Facebook.

- Og så vil de alligevel ikke forhandle om kollektive aftaler, når det kommer til stykket, siger landsholdsanfører Daniel Agger.

Konflikten er opstået, efter at DBU på grund af en presset økonomi vil have spillerne til at gå 17 procent ned i løn og lave individuelle aftaler i stedet for en kollektiv som hidtil.

Lars Jacobsen er forundret over, at DBU ikke vil forhandle om kollektive aftaler.

- Jeg synes, vi har været meget tydelige om, hvad vi ville. Og så er det respektløst og en mærkelig situation at sætte os i, når de alligevel ikke vil forhandle ud fra en kollektiv aftale mellem DBU og Spillerforeningen.

- Især når DBU siger, at det er på opfordring fra os, at de har valgt at komme tilbage til forhandlingerne, siger Lars Jacobsen og tilføjer:

- Glem den udanske idé om individuelle aftaler. Det kommer ikke på tale.

William Kvist kritiserer ligeledes DBU's håndtering af konflikten.

- DBU ville ikke forhandle ud fra en kollektiv aftale, som var grundlaget for, vi overhovedet mødtes.

- Det kunne de slet ikke, sagde DBU's direktør i går. Det er jo besynderligt, at de DBU-folk, som sendes til forhandlinger i går, ikke kan forhandle. Det er jo mest af alt spild af tid for alle parter.

- Jeg synes, at DBU's bestyrelse holder os spillere, fans, sponsorer, ja, os alle for nar, siger Kvist.

Ifølge Spillerforeningen har parterne ikke aftalt nye forhandlinger. Men Spillerforeningen melder sig klar, hvis DBU er klar til at forhandle og indgå en kollektiv aftale.

Konflikten gælder også U21-landsholdet og kvindelandsholdet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip