Spis ude: Herskabelig brunch på Restaurant Varna

Der er igen kommet den mangfoldighed på Varna Palæet, som var i fordums tid.

Vi ser relativt mange unge mennesker. Det glæder os, at de har fået øjnene op for, hvad der findes af spiseoplevelser lidt uden for Aarhus Centrum.

Smukke omgivelser

Rammerne i det gamle palæ kan ikke være bedre. Der er en helt særlig stemning, som gør, man føler, at man er en del af det historiske Varna Palæ. Udsigten har længe været en del af historiebøgerne. Det bliver den ved med at være. Det er en helt specielt følelse at sidde på Varna og kigge ud over bugten. Det bliver man aldrig træt af. Vi kom der for at spise brunch, men champagnen, de herskabelige lokaler og udsigten gør, at vi glemmer alt om maden og læner os afslappende tilbage i de behagelige stole.

Alle kan være med

Prisen for en brunch, inklusiv alt det kaffe, te og juice du kan drikke, er 295 kroner for voksne og 195 kroner for børn under 10 år. Et glas cava koster 55 kroner, mens prisen for et glas champagne er 95 kroner. Det er nærmest svinebilligt. Tænk på, hvad en middelmådig brunch koster på en halvdårlig café, når du har lagt kaffe og juice oveni prisen. Ja, det er faktisk samme pris.

Frisk fisk

Rejesalat med koriander, æbler og dild. Sund og feminin indslag. God frisk smag. Marineret laks med en citronaioli, agurk og rogn var det andet fiskeindslag. Laksen var, som den skulle være, mør som smør og med en god røgsmag.

Noget for enhver smag

Cæsarsalaten er smuk. Saftig hanebryst med romainesalat, croutons, parmesan og syltede tomater. Det er yderst sjælden, jeg spiser salat før over middag, men det skete den dag. Og sikke en overraskelse. Den var pragtfuld.

Klassiske indslag

Der var røræg med chorizopølser og sprød bacon. Det hører næsten til en brunch. Her vil vi nævne chorizopølserne som de bedste. De er klart vanedannende. Ros til dem. I æggeafdelingen var der også små æggekager med skinke og urter. De kommer friske ind, og får ikke lov til at stå ret længe. Sådan.

Den hjemmelavede leverpostej med bacon, champignons og rødbeder har længe været en klassiker. Det er den også på Varna. Leverpostejen var nybagt og smagte skønt på et stykke frisk hjemmebagt brød. Den var til den fedtfattige side og fast i konsistensen, som en leverpostej skal være.

Hvis du er vegetar, så er der bulgursalat med blegselleri og nødder. Eller en grøntsagstærte. Så det har køkkenet også tænkt over.

Dansk ost når det er bedst

Udvalget af oste var forrygende godt, og det er herligt at se, når de hele oste kommer på bordet. De fleste oste var fra Arlas Unikaserie. De oste, vi så, var Gnalling, Havgus, Lykkebjerg, Troldhede Ask, Høgelunds Sønderjyske Blå, Rød Løber, Gecko, Blodrod(skimmelost) og Krondild. Det er luksus med sådan et ostebord en søndag formiddag. Ud over det er der også en del forskellige marmelader.

Den bedste brunch i Aarhus

Vi tøver ikke her. Det er byens bedste brunch – intet mindre. Især når vi tager lokalerne, udsigten, betjeningen og ikke mindst prisen med i betragtningerne. Oplevelsen er fuldendt med en gåtur langs vandet eller i Marselisborgskoven. En bedre start på en søndag er svær at forestille sig, hvis man altså er i eller tæt på Aarhus.

Meget populær

Tidsbestilling er nødvendig. Det er næsten umuligt at få bord til søndagsbrunchen på Varna. Nogle gange er der op til tre måneders ventetid på et bord en søndag formiddag. Men det er værd at vente på. Heldigvis kan man bestille og betale sin brunch på nettet, og der kan du også se, hvornår næste ledige dato er. Med lidt planlægning kan man jo bare booke lidt længere frem i tiden. Det vil vi i hvert fald gøre i fremtiden.

Oplevelsen var perfekt og helt i top, så vi kan kun give vores varmeste anbefaling af Varna Palæet – endnu engang og for deres brunch. De lever et lidt stille liv derude i skovkanten, men de gør det godt, og leverer hver eneste gang. Sådan!

Se billederne og den fulde anmeldelse på Byens Spiseguide.

Restaurant Varna

Marselisborg Skov, Ørneredevej 3

8000 Aarhus C

Telefon +45 86 14 04 00

Mail: [email protected]

www.varna.dk

 

Dagens Gossip