Spis ude: Mefisto - Restaurant og Vinstue

Vi er i det indre Aarhus. Nærmere bestemt det hyggelige Latinerkvarter. En del forbinder Mefisto med en fiskerestaurant. Måske med rette, da fisk altid har stået ejeren, Lars Kyllesbech, nær. Men Mefisto har meget andet end fisk at byde på, og det er en fatal fejl at tro, det kun er fisk, restauranten er god til. De laver nok byens bedste Côte du Boeuf – intet mindre. Efter 18 år er Mefisto allerede blevet klenodie i Aarhus. Et sted hvor hjerterum, atmosfære, det enkle og det ukomplicerede er i højsædet.

Fra Novelle på Gammel Strand til Latinerkvarteret

Lars Kyllesbech er historien om københavneren, der blev jyde – lige bortset fra accenten. Men Lars Kyllesbech er som en restauratør skal være. Han tager ansvar, er tilstede og sætter en ære i at det skal være rart og simpelt at gå ud af spise. Derfor gør personalet på Mefisto også en dyd ud af, at det ikke skal være for fint. Det ses blandt andet ved, at flasken kommer på bordet, og man selv skænker vin op. Afslappet og nogle gange befriende. Lars Kyllesbech er ikke så meget i køkkenet mere, men savner du bevis for, at han kan lave mad, skal du bare se på den lille tykke og hvide michelinmand, som er lavet af bildæk. Den står der som symbol på, at her er en kok, der kan lave mad, som kun ganske få kan.

Smukke franske østers

Vores forret denne aften var fire franske østers. Det fik vi begge to. Luksus og klasse er vel de to ord, vi først tænker på. Smagen var perfekt salt, og med den amerikanske milde tabasco til, som er Lars Kyllesbechs yndling, ja så kom vi godt fra start. Jeg kender ingen steder i Jylland, hvor det er hyggeligere at spise østers end hos Mefisto i Latinerkvarteret.

Lars Kyllesbechs bar

Nej, Mefisto er ikke en decideret bar, men deres carpaccio er a la som på Harrys Bar. Det er nærmest en legendarisk forret på Mefisto. Den er med mild sennep og en trøffelolie. Stor portion med kød der var mør som smør. Der er forhåbentligt ingen, som vil påstå, Mefisto ikke kan lave kødretter – for det kan de i den grad. Prisen var 98 kroner. Det fåes ikke billigere i Århus. Men hvis du vælger den sammen med Côte de boeuf, får du begge retter til 400 kroner i alt.

Vinen var hvid og fra Bourgogne. En Meursault, Les Vireuils, med rig aroma, perfekt kølig. Denne fantastiske drik drak vi også til vores hummer. Stilren, klassisk og ligetil. En Meursault med en god mineralitet og friskhed som passer til meget forskelligt mad. Prisen var 500 kroner, hvilket var yderst fair.

En halv hummer sneg sig ind

Selvom det var kød vi skulle spise på denne herreaften, så sneg der sig lige en halv grillet hummer ind i menuen. Det skyldes at min makker den aften, feinschmeckeren, har glædet sig til hummer i relativ lang tid. Nok mere end to dage. Så nu når globetrotteren endelig er kommet til Århus, måtte en hummer jo være det mindste, vi kunne servere for ham. Så vi fik en halv hummer hver. Den var perfekt, som altid. Simpel og enkel som det skal være. Prisen for sådan en krabat er 198 kroner, men den er hver en krone værd.

Sådan skal kød smage - Côte de boeuf

Hvis valget er en oksemørbrad eller en Côte de boeuf, så vil jeg til enhver tid vælge sidstnævnte. Côte du Boeuf er en ribeye steak med ben på. Den var dejlig marmoreret med masser af smag. Sådan skal kød smage, når det er bedst. Selve udskæringen foregår ved bordet, så man kan følge med. Kødet bliver serveret i kobberpande.

Med et hurtig kig rundt i restauranten kan vi konstatere, at vi ikke er de eneste, der er vilde med Côte de boeuf. Tilbehøret var enkelt. Vi fik en bordelaise sauce, kartofler og glaserede gulerødder. Mere skulle der ikke til for at skabe lykkelige gæster. At kvaliteten og råvarerne er i top er en selvfølge. Sådan er det altid hos Kyllesbech og kompagni.

Vin hertil var i den tunge ende – nok mest prismæssigt. Château Kirwan, Grand Cru Classé, Margaux 2007. En klassisk Margaux med masser af modne bær og med stor fylde. Tanniner som i de store vine, men bløde godt pakket inde i den modne frugt. Helt igennem en dejlig vin. Prisen er 995 kroner, men her er vi også i toppen på vinkortet. Selvom nogle nok vil finde prisen dyr, så er det faktisk billig for en vin i den kaliber på en restaurant.

De fem store oste

Når der er ost på et menukort, er det svært at springe over. Det gjorde min makker dog denne aften. Rasmus var mere til dansk jordbær, hvilket man ikke kan fortænke ham i. De fem oste kom i størrelse XL. Det var en økologisk gedeost fra Tebstrup, Høost, Røde Kristian, Comte og en Vesterhavsost. Et sikkert valg som rammer de fleste gæster. Ingen af ostene var på nogen måde kraftige.

Masser af jordbær

Jordbærdesserten var ultra simpel. Dansk når det er bedst. Noget der ligger naturligt til Mefisto. Den var perfekt cremet og samtidig luftig. Basilikumsukker på toppen gjorde det godt med jordbærrene, der var fint modne.

Mefisto - min livsledsager

Mefisto er en af mine absolutte yndlingsrestauranter - en livledsager som altid forstår mig. De brostensbelagte gader i Latinerkvarteret skaber en helt særlig stemning. Livet som stille og roligt går fordi. Det, at der altid er åbent, gør, at Mefisto altid er der, uanset om det er sulten, tørsten eller behovet for en snak, der melder sig. Respekt for Mefisto har de fleste.

Populært - ikke uden grund

Når et spisested er populært. Ja, så er der selvsagt også mange mennesker. Og det er der hos Mefisto. Der er noget rart ved et spisested, man kender. Det ved de fleste gæster på Mefisto godt – og det er da heller ikke stamkunder, der mangler. Mefisto vil altid stå som restauranten, der kan rumme det hele. Et sikkert spisested hvor der hersker en ukompliceret stil i alt, hvad der foretages.

Vores anbefaling af Mefisto er nok ikke nogen overraskelse. Vi vil faktisk anbefale restauranten som en af vores absolutte yndlingsrestauranter i Aarhus – intet mindre. Tak for en sjælden set stabilitet, plus at Mefisto stort set altid har åbent.

Restaurant Mefisto

Volden 28

8000 Aarhus C

Telefon +45 86 13 18 13 

www.mefisto.dk

Åbningstider

Åben alle ugens syv dage

Mefisto har åbent mandag til fredag fra kl. 11.30 til sent

Lørdag og søndag

åbner de kl.10.00 til sent. Køkkenet lukker 22.00 alle dage.

 

Dagens Gossip