Spøjse billeder: Derfor læner kvinder deres bryster op ad ting

Glem de klassiske selfies. Her er internettets nye dille. At læne brysterne op ad tilfældige ting, snappe et billede og smide det online.

Det er de to newyorkere Michelle Lamont og Michelle Jaret, der har fundet på det. Siden har fænomenet bredt sig og florerer nu på nettet i stor stil.

Men det er ikke for at skeje ud i den vilde ungdoms tegn. Der er et seriøst og langt mere alvorligt budskab bag brystbillederne. Nemlig brystkræft.

De to kvinder vil gerne inspirere kvinder til at få foretaget en mammografi-screening tidligere, hvis man fornemmer, der er et problem, skriver den engelske avis Daily Mail.

SE OGSÅ: Sådan ser et år med brystkræft ud

I en alder af 25-år overlevede Michelle Lamont selv brystkræft. Derfor ved hun, det er altafgørende, at sygdommen bliver opdaget tidligt i forløbet.

Nu er de to kvinders blog Thisismamming.com blevet et globat hit. Flere og flere kvinder poster billeder på siden, hvor de poserer med deres bryster hvilende på ting.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

- Da jeg var syg, spurgte jeg min læge om en kur. Men han fortalte mig, at den bedste kur, vi har, er forebyggelse, siger Michelle Lamont til Daily Mail og fortsætter:

- Forebyggelse er mammografi-screeninger og egenkontrol. Vi er nødt til at opdage kræft tidligt. At finde det tidligt er måden at slå det ned..

De to kvinder fortæller til avisen, at de ville elske at se brystbilleder blive et ligeså stort viralt hit som andre trends. Især fordi, det ville være med til at udbrede budskabet.

Desuden handler det om at gøre opmærksom på kvindens egen rolle i kampen mod den frygtede sygdom.

- Vi ønskede at gøre noget, der fokuserede på kvinden som ansvarlig for sine bryster og sin sundhed. Vi håber, kampagnen minder kvinder om at blive screenet. Og, at den måske gør, at de føler det lidt mindre akavet at sætte deres brysterne i en mammografi-maskine.

KLIK OG SE BILLEDERNE I FULD STØRRELSE:

 

Dagens Gossip