Sponsor stopper samarbejde med Luis Suarez

Den første store sponsor har forladt Luis Suarez, efter at den kontroversielle fodboldspiller fra Uruguay har fået en rekordstraf for at bide en modstander for tredje gang i sin karriere.

Pokerfirmaet 888poker meddeler ifølge Sky News, at samarbejdet stopper med Liverpool-topscoren, som satte tænderne i italienske Giorgio Chiellini under tirsdagens VM-kamp.

- 888poker indgik en aftale med Luis Suarez efter hans fantastiske sæson. Desværre har 888poker valgt at stoppe det samarbejde med øjeblikkelig virkning efter tirsdagens episode i kampen mellem Uruguay og Italien, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Det internationale fodboldforbund (Fifa) tildelte torsdag Luis Suarez en karantæne på ni spilledage for Uruguays landshold, fire måneders karantæne fra al fodbold og en bøde på 100.000 schweizerfranc, cirka 613.000 kroner.

888poker meddelte kort efter episoden, at firmaet overvejede samarbejdet med Suarez. En anden af spillerens sponsorer, Adidas, fjernede torsdag Suarez fra firmaets VM-reklamer.

Det er tredje gang i karrieren, at Suarez får karantæne for at bide en modspiller. Som Ajax-spiller fik han syv kampes karantæne i 2010 for at bide en PSV Eindhoven-spiller.

Sidste år blev det til 10 kampes karantæne, efter at Liverpool-topscoreren satte tænderne i Chelsea-spilleren Branislav Ivanovic.

/ritzau/

 

Dagens Gossip