Spor peger mod svenskere i rambukrøveri mod Danske Bank

15/04/2016 00:20

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Gerningsmændene bag et voldsomt rambukrøveri mod Danske Bank i Glostrup uden for København 29. marts kan være svenske.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi på Twitter. Baggrunden er, at politiets efterforskere har fundet en flaske ammoniak med svensk etiket i røvernes bil.

Politiet søger vidner til røveriet, hvor bankfilialens glasfacade blev smadret af to røvere, der kørte en bil igennem den.

Da de var kommet gennem ruden, truede røverne, der var maskerede, de ansatte med en pistol og fik udleveret penge. Størrelsen af udbyttet er ikke oplyst, men der er ifølge politiet tale om "et større kontantbeløb".

Politiet leder blandt andre efter et kvindeligt vidne, der kan have set røvernes flugtbil.

Kvinden stod med sin cykel på Nyvej klokken 9.13, da røverne flygtede fra stedet. Politiet offentliggjorde torsdag et overvågningsbillede, hvor man ser kvinden stå og kigge efter flugtbilen.

Kvinden beskrives som mørkhåret. Hun havde en lysegrå frakke på, sorte bukser og lysegrå handsker. Hun havde en sort og sølvgrå cykelhjelm på og trak på en mørk damecykel.

Rambukbilen er en Volvo af ældre årgang med registreringsnummeret UV 50867. Farven er grønmetal. Bilen er stjålet fra en parkeringsplads ved Højvangsvej i Glostrup mellem 24. marts klokken 20 og 25. marts klokken 8.15.

Flugtbilen er en Saab, ligeledes af ældre årgang, med registreringsnummeret AJ 66068. Der er tale om en bil stjålet fra parkeringspladsen på Peter Bangs Vej 135-139 på Frederiksberg 26. marts formentlig omkring klokken 21.30.

Godt tre kvarter efter røveriet - klokken cirka 10 - blev Saaben parkeret på en parkeringsplads ved Diget i Glostrup.

Politiet vil gerne i kontakt med folk, der eventuelt har oplysninger om bilerne og om Saabens færden fra røverne forlod banken klokken 9.13, og indtil den blev parkeret på parkeringspladsen.

Ved røveriet brugte den ene røver en rød forstøverpumpe, der ifølge politiet havde til formål at slette spor. Den røde sprøjte er formentlig købt i forretningskæden Biltema.

Folk med oplysninger om sagen kan kontakte Københavns Vestegns Politi på telefon 4386 1414.

/ritzau/