Sporarbejder giver flere forsinkelser hos DSB

Togtrafikken har gennem sommeren har været præget af, at der har været sporarbejder i gang flere steder i landet. Det har ført til flere forsinkelser og flere aflysninger hos DSB.

Ifølge tal fra DSB ankom 92,7 procent af fjern- og regionaltogene til tiden i årets syvende måned. Det skal sammenlignes med, at 95,3 procent af togene ankom rettidigt i første halvdel af året.

Samtidig blev flere tog aflyst. DSB afviklede 98,8 procent af de planlagte afgange i juli mod 99,2 procent i årets første seks måneder.

- Efter en lang periode med flotte resultater, er der de seneste måneder sket et fald i, hvor mange tog der kommer frem til tiden, siger Tony Bispeskov, trafikinformationschef i DSB, i en pressemeddelelse.

Tony Bispeskov forklarer, at en række signalfejl har generet togdriften gennem sommeren, hvilket sammen med sporarbejder har været med til at give flere forsinkelser og aflysninger.

- Når vi sammen med Banedanmark planlægger sporarbejder, forsøger vi at gøre det, så det generer færrest muligt rejsende, siger han.

- Derfor sker arbejdet ofte om sommeren, hvor pendlerne holder ferie. Ikke alle arbejder er blevet færdige hen over sommeren i det tidsrum, så der er stadig arbejder i gang enkelte steder, siger Tony Bispeskov.

Han fortæller, at sporarbejderne er nødvendige for, at togdriften bliver mere sikker. Derudover skal arbejdet modernisere signalerne, så der bliver færre signalfejl i fremtiden.

Trods flere forsinkelser end normalt lever DSB op til kravene i den trafikaftale, som DSB har med staten.

Aftalen foreskriver, at 90 procent af togene skal køre til tiden, hvilket defineres som maksimalt fem minutter og 59 sekunder efter køreplanen.

I aftalen forpligter DSB sig også til, at 99 procent af afgangene skal afvikles som planlagt. Her levede DSB ikke helt op til målene i juli, men ligger dog pænt for hele året.

/ritzau/

 

Dagens Gossip